Täydellinen pasta – osa 1

Kun puhutaan pastasta, törmää luultavasti tuhansiin variaatioihin siitä. Loppujen lopuksi oma maku ratkaisee, mutta läpikäymällä erilaisia ohjeita voi saada elämyksiä ja ideoita.  Olen metsästänyt täydellistä pastaa yli 10 vuotta, pikkuhiljaa jo jäljille päässen! 🙂

Erottelen karkeasti pastat muutamaan eri kategoriaan: Tomaattipohjaiset, kermapohjaiset ja öljypohjaiset. Loistava, ellei täydellinen pasta syntyy kategoriassaan vain muutamasta aineksesta. Ja aina mitä vähemmän aineksia, sitä laadukkaampia ne tulee olla.

Koska pasta ei ole alunperin suomalainen ruoka, kannattaa sen teossa suosia italialaisia tuotteita, kuten juustoja ja oliiviöljyä. Ja tomaatteja tietenkin, jos niitä saa. Hyvään pastaan voi laittaa säilyketomaatteja vallan hyvin, kunhan ne ovat luumutomaatteja ja parasta laatua. No, San Marzanon tomaatteja täältä ei taida saada, joten Muttin luomutomaatti käy, tai vaikka olisi kaupan oma merkki, niin kallein ja luomu sen tulee olla. Usko pois. Ja luumutomaatti, jankataan nyt vielä . Kun löydät hyviä tomaatteja purkissa, niin jemmaa niitä. Myöhemmin on tulossa niille käyttöä!

Tämä pasta on itseasiassa napattu Anthony Bourdainin ohjelmasta ”lennosta”, Anthony istuutui Roomassa johonkin paikalliseen ravintolaan ja sai uskomatonta pastaa, jossa oli vain muutama aines. Tämä olkoon nyt ensimmäinen parhaista pastoistani, joita tiedän. Naurettavan yksinkertainen, panosta laatuun kuitenkin! (henkilökohtainen mielipiteeni, tuorejuusto ei kuulu pastaan).

Tässä ohje, ainesmääriä on vaikea arvioida – Pecorinoa ei voi kai laittaa liikaa koskaan!! Parmesani käy, mutta koita hankkia mielummin Pecorinoa.

 

Pasta Pecorino

 

spagettia syöjien mukaan

voita kunnon nokare

n. 1 dl pastan keitinvettä

Pecorinoa

mustapippuria myllystä (ei jauhetta!!!)

 

Keitä spagetti al denteksi. Pastan kiehuessa nappaa paistinpannulle pastan keitinlientä. Lisää lämpöä pannuun, raasta siihen ainakin 1 – 1,5 dl Pecorinoa. Lisää kunnon nokare voita ja väännä myllystä kunnolla pippuria.

Valuta pasta ja anna seoksen pannulla keittyä hieman kasaan. Lisää pasta pannulle ja sekoita hyvin keskenään. Lisää lautasille annoksiksi, raasta reippaasti Pecorinoa vielä päälle ja käännä pippuria myllystä päälle myös.

Tarjoa heti. Annos tässä on kahdelle, joten laajenna tarpeen mukaan määriä.Tässä on mukana myös italialaisen salamin paloja, annos toimii ilman niitä varmaan vielä paremmin, oli vaan pakko kokeilla omassa keittiössä! 🙂

 

 

Teemu

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Täydellinen pasta – osa 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s