Vegeburger on pop

KOHTUUS. Nyt se on sanottu. Yksi sana, joka riittää nuoraksi elämälle. Tämä on lisäksi ainoa kannanotto tälle aivan hullulle hiilihydraatti-karpaatti-keskusteluille, joita en voi mitenkään ymmärtää. En vaan ymmärrä. Pelottavinta on tämä uskonnollisuus, joka on muodostunut tähän ympärille. Pelottavaa, oikeasti.

Näin kolmikymppisenä on muutamia villityksiä nähnyt, muistan kun voi ja kerma oli ihmiskunnan suurin myrkky. Jopa ravintolakoulussa 90-luvulla se oli melkein pannassa. Hyvä ettei opettaja povarista vetänyt suurin piirtein voipaketin, että tässä sitä kiellettyä herkkua, jolla varmasti tulee ruokaan makua.

Tämän jälkeen julkkikset laihduttivat iltapäivälehdissä jättämällä sokerin, alkoholin ja valkoisen jauhon pois. Tuntu toimineen sekin. Mutta hiilihydraatin kokonaan poisjättäminen taas…huh. Kokeilin kerran muuten tätä, vedin melkein viikon kaalikeittoa, jossa ei ollut mitään hiilihydraattia, ei makua eikä järkeä. Pari päivää oli niin hirveä olo että. Ajattelu kangerteli ja liikunnasta ei tullut mitään. Tämä on kuulemma alkuvaihe, jonka jälkeen elimistö kuulemma muuttuu ja alkaa polttaa rasvaa että saa hiilihydraattia. Mitä? Olisiko kuitenkin helpompaa vaan kuluttaa enemmän kun syö?

Aiemmin mainitsin pastojen yhteydessä tämän asian, eli ei tarjota leipää pastan kanssa. Tämä ei ole karppaamista, vaan kohtuullisuutta. Järkeä.

Kun kulutat enemmän kuin syöt, niin laihdut. Yksinkertaista. Elän kuten opetan, sanotaan. Syön juuri niitä kaikkia ruokia, joita blogissani olen julkaissut. Silti olen laihtunut muutamia kiloja suht helposti. Miten? No, kohtuudella. Syö vain sen verran, että lähtee nälkä, lisää liikkumista ja vähentää herkuttelua.

Kulutus, kohtuus ja ”terve nirsoilu” – siinä kaikki. Viimeisellä tarkoitan sitä, että voi valikoida herkuista sen mieluisimman, tai jättää vaikka jälkkärin pois jos tulee syötyä iso pihvi, tai vastaavaa. Eli syö sen, mitä eniten tekee mieli ja tyytyy siihen. Näin olen itse toiminut, ja hyvin tuntuu pelaavan.

Tässä kannanotto, enkä todellakaan halua mitään uskonnollista palautetta tästä. Voin oikein hyvin, energiaa riittää ja sekaruoka on hyvää ja terveellistä – ja niin, lihan kulutusta yritän vähentää, se on ekologista,  järkevää ja terveellistä.

Eli siksipä julkaisen toistaiseksi parhaimman kasvispihvini ohjeen. Kokeilin tässä taannoin kasvispurilaisia, amerikasta asti oli mielenkiintoinen sekoituspussi, johon lisättiin kuumaa vettä tai lientä ja massasta saa pihvit.

Tuote on tehty kaurasta ja mausteista. Ihan ok makuista toki, mutta maistuu kuitenkin kaurapuurolta, jota on maustettu. No, mielenkiinnolla tälläsiä on aina kiva kokeilla!

Mutta itse asiaan, eli kasvispihviin:

Vegepihvi pavuista

1 tlk kidneypapuja, huuhdeltuna ja valutettuna

1 pieni punasipuli

0,75 dl saksanpähkinöitä

1 pieni porkkana

2,5 dl korppujauhoja

2 kevätsipulia

2 rkl persiljaa

2 tl worchesterhire-kastiketta tai soijaa

suolaa, pippuria

Lisäksi:

oliiviöljyä paistamiseen

paistettuja sieniä lisäkkeeksi

majoneesia

sämpylöitä

vuohenjuustoa

anananrenkaita

T-BBQ- kastiketta

Murskaa pavut haarukalla painellen. Silppua sipulit, porkkana, persilja ja pähkinät hienoksi. Lisää papujen joukkoon kaikki edelliset, sekä puolet korppujauhoista ja worch.kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Levitä lautaselle loput korppujauhoista. Jaa taikina neljään osaan, muotoile pihveiksi lautasella, että korppujauhoja jää pintaan. Käännä ja paina kevyesti toiselta puolelta. Ravista ylimääräiset korppujauhot pois.

Lämmitä öljyä paistinpannulla, lisää pihvit ja paista ruskea pinta, 2-3 min kummaltakin puolelta.Nosta lautaselle.

Paista samalla pannulla sieniä ja ananasta kevyesti.

Kokoa purilainen: Sämpylöille majoneesia, päälle pihvi, päälle vuohenjuusto, siihen kastiketta, ananasrengas ja päälle vielä sieniä.

Kuvassa kaurapihvi pussista, annos on muuten samanlainen.

Teemu

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Vegeburger on pop

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s