Juomapelisilmää pikkujouluihin ja ravintolapäivään!

Kylläpä joulun odotus voi olla mukavaa! Ensinnäkin mainittakoon pikkujoulut, jotka tuovat mukavaa helpotusta malttamattomalle joulun odottajalle, kuten minulle. 🙂 Pidän joulusta ja paljon. Päivityksen otsikko viittaa siihen, että laitan tähän omatekemäni drinkin ohjeen, sekä myös varoitus kaikille ravintolapäivän järjestäjille poliisin ratsioista.

Ei varmaan missään muualla maailmassa voida nillittää jostain muutamasta lasillisen tarjoamisesta ihmisille, paitsi suomessa tietenkin. Miten kyllästyttävää tämä holhoaminen! Kotia saa kutsua ihmisiä juomaan, mutta jos näin virallisesti aiot ruokkia ihmisiä, niin älä sitten ainakaan tarjoilua ala järjestämään! Tälläistä sanomaa tässä esiin tuodaan. Typerää, sanon minä.

Ravintolapäivä on muuten oikein loistava, se on nostanut ruuan arvostusta ja saanut ihmiset yrittämään hyvän ruuan puolesta! Sen eteenhän itse kukin tässä töitä tekee! Tähän on pakko päästä osallistumaan ensi vuonna, pakko tehdä ruokaa omasta bbq-kastikkeesta. Nyt Helsingissä näytti olevan joillain kunnon naudanrintaa ”Texas-style”, omalla kastikkeella ja mausteilla. Mahtavaa! Tähän en kyllä pysty kun puuttuu savustuspöntöt ym, mutta luulenpa että aika maukkaita wingsejä ja kylkeä kyllä aikaan saan. Onneksi on aikaa vielä hioa ja miettiä tapahtumaa, seuraavan kerran taas toukokuussa tapahtuma. Siihen voisi osallistua, tai sitten elokuun.

Asiasta toiseen kuitenkin…

Teen satunnaisesti kotibaarimikkona drinkkejä, laitanpa tähän aika mainion maito-pohjaisen drinkkini ohjeen (valitettavasti ilman kuvaa). Eli drinkin nimesin ”Viskimummoksi” , ihan vain sen takia kun siihen tulee viskiä ja mausteista tulee mieleen mummo ja pullat. 🙂

Viskimummo

kahvisiirappi:

2-3 dl vahvaa kahvia (käytä 2x enemmän poroja mitä normaalisti)

saman verran sokeria mitä kahvia

drinkki:

lämmintä maitoa

vahvaa kahvia (samaa mitä siirappiin käytit)

kanelia ja kardemummaa mausteena

4 cl viskiä

Tee ensin siirappi keittämällä kokoon kahvia ja sokeria. Kun seos on siirappisoitunut, niin lämmitä maitoa mausteiden kera esim. kattilassa. Kaada mukiin, lisää kahviä päälle, mittaa viski mukaan ja mausta siirapilla. Tämä sopii vaikka pikkujouluihin mukavasti tarjolle.

Paljastetaan sen verran muuten blogistani…

Suosituin hakusana (thetken, luonnollisesti, jälkeen) 🙂 on blogissani WOKKI. Kyllä vaan, eikä tämä blogi keskity edes aasialaiseen ruokaan pelkästään – niin paljon kuin siitä pidänkin!

Siksi hakusanan kunniaksi laitetaanpas tähän parasta Thaimaalaista peliin, eli

Masaman curry – wokissa

 


Tämä ohje on hieman mukaeltu ”Reseptitaivaan” sivuilta, kiitoksia hyvästä ohjeesta, tätä on monta vuotta tullut jo käytettyä!

Olen tässä käyttänyt lihana edullista karjalanpaistilihaa, saa olla vaikka 700g rasiakin, tätä pataa on aina pakko saada lisää!! 🙂

Ohjeessa on muutama aivan loistava, huomioimisen arvoinen seikka – alkuun lisätään loraus kookosmaitoa currypasten kanssa, jolloin lihan pintaan saadaan makua hyvin. Lisäksi sipulit lisätään viimeiseksi, jolloin niistä ei tule inhottavia lötköjä vaan napakoita ja hyviä. Tässäpä hyvä vinkki siihen perinteiseen karjalanpaistiin, eli lisää seuraavan kerran juurekset ja sipuli niin, että ne juuri ja juuri kypsyy. Näin säilyy niiden maku ja rakenne paremmin, jollet sitten käytä erikseen haudutusjuureksia – ne taas otetaan pois ennen syömistä!

Ohjeesta vielä sen verran, että tuon tamarindin poisjättö ei vielä makua kaada täysin, samoin perunat ovat ruokaisia, mutta maun kannalta vähemmän olennaisia. Olennaisia kookosmaidon ja currypasten lisäksi ovat limenlehdet (näitä kannattaa kaikkia hakea aasialaisesta kaupasta). Ilman niitä ei ole oikeita makuja.

400-700g lihaa (karjalanpaistia, naudanpaistia) kuutioina

1 tlk kookosmaitoa

2 sipulia

(3 perunaa kuutioina)

2 rkl masaman curry pastea

3 valkosipulinkynttä silputtuna

2 tl tamarindia

1 rkl ruokosokeria

5 limenlehteä

1/2 tl kanelia

öljyä paistamiseen

2-3 dl vettä

suolaa + pippuria

Nosta lihat hyvissä ajoin lämpiämään, sekä kuutioi ja/tai pilko kaikki kasvikset ja lihat valmiiksi. Kaikki tarpeellinen tulee olla valmiina kun aloitat wokin kuumentamisen.

Kuumenna wokissa öljyä, mutta älä normaaliin tapaan savuisen kuumaksi kuitenkaan. Lisää kookomaitoa wokkiin 1 dl ja anna kiehua hetki.

Lisää curry paste ja sekoita tasaiseksi.

Lisää lihat ja paista niihin ruskea pinta koko ajan sekoittaen lihoja pohjasta. Lisää valkosipuli, pippuria ja pyörittele minuutin verran.

Lisää loput mausteet  ja vesi. Vettä saa olla niin että lihat peittyy. Hauduta n. 1,5 tuntia ja lisää perunakuutiot. Jatka haudutusta vielä puoli tuntia.

Veden tulee haihtua suurin piirtein kokonaan haudutuksen aikana, mutta jos näyttää liian kuivalta, niin lisää haudutuksen aikana vettä hieman.

Lisää lopuksi sipuli karkeina paloina ja loppu kookosmaito. Anna kiehua viisi minuuttia ja nosta pois levyltä. Mausta suolalla. Tarjoa riisin kera.

Aiemmassa kuvassa oli mukana myös herneenpalkoja, jotka eivät yleensä kuulu tähän ruokaan. Lisäsin niitä, kun kerta sattui olemaa, sekä ne antavat kivan värin. Lisää palot myös viisi minuuttia ennen valmistumista joukkoon.

 

Oikein hyvää pikkujoulukautta kaikille, sekä antoisia hetkiä Thaimaan herkkujen parissa!! 🙂

Teemu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s