Kohokohtia: Ravintola Old Brick’s Inn – Jyväskylä

Mietin pitkään kun aloittelin viime vuonna blogiani, että alanko tekemään ravintola-arviointeja, tai jakamaan kokemuksia yrityksistä tai vastaavaa. Päädyin tekemään ja julkaisemaan lähinnä omaa reseptiikkaani, muutamasta syystä.

1. En ole ammattikriitikko, arviointeja täytyy tehdä monelta eri kantilta, johon eivät saa vaikuttaa muuttuvat tekijät (esim. jos nyt suolaa oli hiven liikaa ruuassa, se ei ole arviointikriteeri, jos siinä ei muuta olekaan, niin se on kokin ammattitaidottomuutta ja näin ollen on). Näinpä on vaikeaa olla rehellisen objektiivinen.

2. Haukkuminen on aina tylsää, jopa jo kansansairaudeksi levinnyt, siksi en välitä haukkua ketään erityisesti. Jos en pidä jostain ravintolasta, tai yrityksen tuotteista, niin voin sitä vastoin kehua kilpailijan vastinetta jos se on todella hyvä ja jättää huonommat omaan arvoonsa. Perustan arvioni jonkun paremmuudelle kuitenkin aika objektiivisilla tekijöillä, kuten jo aiemmin hehkuttamani Satokauden siiderin maku on vain mieletön jopa verrattuna ranskalaisiin tai englantilaisiin vastaaviin mitä saa täältä.

3. Yritysten mainostaminen on aina kyseenalaista, varsinkin kun blogit tulisi olla päiväkirjamaisia otteita, joilla on syvempi merkitys. Oma hengenpanokseni tässä saralla on saada paitsi ylöspäin ruokakulttuuriamme, niin tuoda esiin BBQ-kastikkeeni(!!!!!) ja  kaikki omat reseptini (jotka toivon mukaan vaikuttaisivat tuohon ruokakulttuuriin suotuisasti pidemmällä aikavälillä, ts. löytyisi netistä ohjeita ja tapoja aitoon ruokaan itse tehtynä).

No, kun tarkemmin ajattelee, niin miksen sitten voisi jakaa hyviä kokemuksia myös ravintoloista, yrityksistä ja tuotteista. Tuotteista näemmä aloitin jo, niin nyt ”kunniamaininnan” annan myös ravintola Old Brick’s Inn:lle tänne Jyväskylään.

Olen ”Bricksissä” käynyt Jyväskylän vuosieni varrella monta kertaa. Tähän vaikuttaa paitsi suotuinen sijainti kävelykadulla, niin myös paikan luonne ja henki.

En ole nimittäin ollenkaan ihminen, joka viihtyy älyttömän hyvin pubeissa. Yleensä ne tuntuvat olevan täynnä huutavia, keski-ikäisiä, alkoholisoituneita ihmisiä, istumapaikkaa ei löydä ja rauhassa näiltä em. ei saa juuri olla. Bricksissä tälläiseen ei ole juuri törmännyt – täynnähän se tuntuu olevan aina, kuten hyvän pubin kuuluukin, mutta jos käy oikeaan aikaan esim. ennen massojen ryntäystä, niin kokemus on yleensä positiivinen. Joskus voi jopa ihan fiksua juttuseuraa irrota naapuripöydästä.

Valikoimat ovat loistavat olutpuolella. En ole varsinainen olutasiantuntija ollenkaan, mutta lievänä harrastuksena sitä tulee tehtyä ja siihen soveltuu hyvin tämä paikka. Henkilökunta tietää onneksi tuotteet, mikä on oikeasti aika iso juttu tänä päivänä. Henkilökunta opastaa hienosti oikeaan tuotteeseen, ja mikä hämmästyttää täysin, on toisinaan uskomattoman hienoa että saa maistiaisen jostain tuotteesta ennen päätöstä!! Lisää tälläistä! Nimittäin jos käy vaikka Britanniassa, niin kyllä jopa viskikaupassa saa maistiaisia useimmista tuotteista. Täällä taas tuotteiden maku tulee baarissakin tietää etukäteen. Olenkin myös huumoriryhmässä mukana Facebookissa, jonka nimi on ”sovituskoppi Alkoihin” 🙂

Kävimme taannoin viimein syömässä Bricksissä. Ruoka toimi oikein hyvin suhteessa miljööseen, ei aivan sitä mutkattominta pubiruokaa, ja hyvä niin. Onhan paikalla kuitenkin parempi status kuin vain pubi- sanotaan olutasiantuntijan viitta pukee paremmin.

Tilasimme kolmen hengen seurueessa kaikki eri annokset – jänistä Alla Puttanesca, härän marmorifilee ja talon XL-annos, johon kuului pihvin lisäksi Roinilan olutbratwursti ja lankkuperunat.

Alkuun otimme etanat valkosipulivoissa, lisäkkeenä belgialainen Duvell. Alkuruoka oluineen toimi oikein hyvin, olutkin siis passaa etanoille!

Eräs seurueesta syö etanoita ekaa kertaa, ja kappas, taas on yksi lisää ”käännytetty” 😀  Onhan ne vaan hyviä, ja nimenomaan valkkarin tai oikean oluen kanssa loistavia!

Pääruualle tilaamani XL-setti saa lisäkseen Ridgeway Foreign Export Stoutin. Sekin toimii luontevasti tuhdin pihvin, kasvislisäkkeen tervasipuleineen, viskikastikkeen ja ranskalaisten kanssa. Ranskalaiset eivät olleetkaan mitään tusinatavaraa, vaan todella kuohkeita ja maistuvia! Harvoin olen saanut niin hyviä perunoita. Jotain esim. majoneesidippiä olisin voinut kaivata niille, perunoita on nimitt. todella paljon ja kastike riittää vain pihville.

Jänikselle oli valittu Skottiolut Innis & Gunn, tammitynnyrissä kypsytetty herkullisuus.

Jälkiruuaksi jaksoin vain maistuvan portviini-lasillisen, seuralaisen tilaama valkosuklaavaahto muistuttaa koostumukseltaan hyvin paljon enemmän jotain paksumpaa, kuten mousse. Maku on kyllä miellyttävä.

Oikein onnistunut ilta kaiken kaikkiaan ruuan merkeissä, syömästä olisi voinut helposti siirtyä tiskien puolelle tilaamaan vielä kevyt lager palan painikkeeksi! Ja ehkä aloittaa joku keskustelu jonkun kanta-asiakkaan kanssa. 🙂

Teemu

Mainokset

2 thoughts on “Kohokohtia: Ravintola Old Brick’s Inn – Jyväskylä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s