Salsalla ja Machegolla täytetyt paprikat

Viime viikkojen kohokohdista on hyvä palata taas takaisin tähän toiseen blogini perusjalkaan. Tuttuakin tutumpi BBQ-kastikkeeni on menestynyt tällä vuoden tyngällä jo nyt älyttömän mainiosti, joten tämän menestyksen siivittämänä tahdonkin julkaista siihen liittyvän reseptin muiden joukkoon.

Tein kastikkeeni kanavaksi jopa oman Facebook-ryhmän, jäseniä onkin jo siinä ihan mukavasti. Olen kyllä positiivisen yllättynyt sosiaalisen median mutkattomuudesta, aivan loistavaa että meillä on väylä, johon voi koota ihmisiä mielenkiinnon mukaan ryhmiksi kannattamaan jotain asiaa!

Ryhmä toimii nimellä ”T-BarBeque, paras barbeque”! 😀 Saa liittyä ryhmään, jos siltä tuntuu! Tilauksia otetaan vastaan ja yhteistyöasiat kiinnostavat aina!

Yksi kertakaikkiaan maukas yhdistelmä on yhdistää kastiketta majoneesiin. Aivan fantastista! Tämä chilimajoneesi soveltuu vaikka mihin kastikkeeksi, niin paistetulle kalalle kuin lihalle. Tee näin: Sekoita 50 -50 suhteessa itsetehtyä majoneesia bbq-kastikkeeseen. Toimii! Seuraavaksi voisin laittaa ohjeen itse tehtyihin kananuggeteihin, joille kastike sopii enemmän kuin hyvin – eivätkä nuggetit sisällä silmiä, nahkaa, luita, tai mitään muitakaan teollisuuden herkkuja saati lisäaineita. Laitetaan ohje tulemaan seuraavaksi!

 

Mutta palataanpa otsikkoon ja sitä kautta kasvisruokiin. Päädyin kokeilemaan uusia juttuja omaa tuotettani varten, ja päädyin vanhaan klassikkoon, eli täytettyihin paprikoihin. Ohje on vanha ja elämän tylsä mielestäni, joten kävin miettimään siitä modernimpaa ja maistuvampaa versiota. (siksi toiseksi, kuka kaipaa sitä pahvista ylikuivaa jauhelihaa sinne väliin!?!)

Salsa on aina hot, samoin espanjan parasta juustoantia edustava Machego – voimakas ja herkullinen juusto. Näillä eväillä ei voi syntyä huonoa! Salsa on yksinkertaistettu tässä ohjeessa, pääasia että saa täytettä väliin. BBQ-kastike ei ole pakollinen, se antaa tässä mukavaa lisäpotkua ja makua.

 

Salsalla ja Machegolla täytetyt paprikat

 

Ramirez – eli suippopaprikoita 1 per syöjä tai 2 paprikaa neljälle alkupalaksi

 

salsa: (ohje riittää n. kolmelle paprikalle)

3 – 4 tomaattia, poista siemenet
1 -2 chiliä (maun mukaan), poista siemenet 
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl silputtua korianteria
0,5 dl sherryviinietikkaa
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
valkopippuria
(bbq-kastiketta)

raastettua machegoa – reilusti

 

päälle:

loraus oliiviöljyä
hunajaa (tökkää lusikan varsi purkkiin, valuta siitä hunajaa vähän päälle)

 

-Puolita paprikat pituusuunnassa. Levitä alimmat puolikkaat pellille, lämmitä uuni 225 asteeseen.

-Silppua salsan aineet. Kuullota ja hauduta kattilassa oliiviöljyssä kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää mausteet ja muut tarpeet. Anna hautua vielä n. 15 min.
-levitä täyte suippopaprikoiden alimmalle puolelle, ripottele päälle hienoksi raastettua Machego-juustoa. Nosta toinen paprikan puolikas kanneksi, päälle hiven oliiviöljyä ja hunajaa.
-Paahda 225 uunissa 15 min.
Tarjoa pääruokana kasviaterialla tukevan lisukkeen ja salaatin kanssa, liharuuan lisukkeena, tai alkuruokana sellaisenaan.

VINKKI: Voit myös ottaa kannen pois, irrottaa kuoren ja pilkkoa paprikan paloiksi ja tarjoilla tapaksena ja toisen puolen ilman kantta alkuruokana. Tarjoile tapaksena paprikaa esim. oliivien, espanjalaisen salamin, marinoitujen valkosipulien yms. kanssa.

 

 

Voit myös tarjota tämän kasvispedillä homejuuston kanssa,

 

Fenkoli-selleri-omenapeti sinihomejuustolla

 

1 fenkoli
3 vartta varsiselleriä
1 shalottisipuli
1 omena
sinihomejuustoa

0,5 dl viinietikkaa
1 tl hunajaa
suolaa + pippuria

 

Pilko kasvikset. Paista ensin keskilämmöllä oliiviöljyssä tai voissa fenkolia, sipulia ja selleriä, kunnes ne pehmenevät hieman. Kuori ja paloittele omena sekaan. Paistele pari minuuttia ja sekoita viinietikka, hunaja ja mausteet sekaan. Anna hautua muutama minuutti.

Lisää viimeisenä murennettua sinihomejuustoa maun mukaan ja anna sen sulaa kasvisten joukkoon.

Muodosta peti lautaselle ja nosta täytetty paprika päälle. Tarjoile!

 

 

Teemu

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s