Voileipägrillin ihmeitä – possuleipien salat julki

Olipa kerran voileipägrilli, joka oli yksinäinen. Eipä ollut seuraa keittiön nurkassa tällä, eipä päässyt esiin nurkastaan usein.

Kunnes…eräänä päivänä kohtasi se grilli voileivän, jonka vertaista saamme hakea. Miten niin pieneen väliin printattu ja ahdettu voikaan pitää niin paljon makua sisällään!

Varmaa ainakin oli se, ettei grilli enää ollut yksin nurkassa, vaan pääsi kunniapaikalle keittiöön! 😀

Tämän lyhyen alustuksen idea oli siis selventää, että kyllä se voileipägrilli vaan on kova juttu, ihan oikeasti.

Laitan tähän ohjeen omiin leipiini, joita olen kehitellyt jonkin aikaa- eihän tämän blogin teemana muuten voi olla ”täydellisen ruokalajin metsästys”, jollei siihen pyritä!

 

Idea on saada mahdollisimman yksinkertaisella tavalla mahdollisimman maukasta grillin rajoissa. Ja ne rajat tulevat helposti vastaan, koska leipien väliin ei mahdu juurikaan tavaraa, sekä mitään tuoretta  tai kylmänä tarjottavaa sinne ei vain voi laittaa. Grillin ”se” juttu on tehdä hieno, erittäin rapea pinta leipiin ja prässätä ne hienosti yhteen.

Tämä tosiaan tuo haasteita hommalle, pitäisi saada paljon eri makuja, mutta vähällä tavaralla. Noh, päädyin käyttämään rasvaista possua, jolle sopii loistavasti tietenkin sinappi – ja aina paremmin makea sinappi, jolloin saadaan makeutta mukaan suolaiselle lihalle. Täyteläisyyttä tuo kova juusto, joka lämmitessään alkaa herkullisesti valua ulos kun leivät halkaistaan. Takuuvarma VAU-efekti muuten kun tarjoilet tätä vieraille!

Happoa ja rapeutta saa tarjoamalla näitä suolakurkkujen kanssa, valkosipuli tulee samalla kun tarjoat valkosipulisuolakurkkuja. Dippinä kannattaa käyttää majoneesia.

Tässä vielä ohje kuva kuvalta, tärkeää hyvien leipien valmistamisessa on ennen kaikkea pikkutarkkuus yksityiskohdissa.

 

Possuleivät voileipägrillissä

tarvitset

 

vaaleaa paahtoleipää

makeaa sinappia (Dijon hunaja)

possun mausteista kylkileikkelettä (tai muuta rasvaista possuleikkelettä)

kovaa juustoa (emmental, gryere, kungsgård..)

lisäksi: suolakurkkuja valkosipuliliemessä, majoneesia dippaukseen

 

Aloita leikkeleestä. Jos saat tälläistä kunnon kylkileikkelettä, halkaise se kahtia, jotta saat käsiteltyä niitä paremmin.

 

 

Kahdesta paahtoleipäpalasta tulee kaksi kolmioleipää. Varaa siis tarvittava määrä viipaleita ja leikkaa niistä reunat pois.

 

 

Leipiä ei tarvitse voidella, leikkaa kahdelle palalle kummallekin kaksi palaa juustoa, tasan reunojen mukaisesti. (grillissä tulee liiat ulos muutoin!)

Levitä molemmille paloille aivan ohuelti sinappia.

Tässä kohtaa tarkkana. Levitä siivu leikkelettä vain toiselle leipäsiivulle juustojen päälle niin, että sen suora sivu tulee leivän sivun mukaisesti. Laita toiselle reunalle leikkele pala samoin, jolloin saat reunojen mukaisesti siivuja leivälle. Levitä useita kerroksia, siis kuulit kyllä, useita! Ainakin viisi viipaletta per sivu, eli sellanen kymmenen puolikasta leikkelettä yhteensä.

 

Nosta toinen puoli varovasti toisen päälle. Paina kevyesti kasaan.

Laita grilliin grillin ohjeen mukaisesti leipä ja paina kansi päälle. Anna paistua kunnes grillin mukaan se on valmis. Nosta pois ja halkaise kulmasta kulmaan, jotta saat kolmioleipiä.

Leivästä tulee napakka ja mahtavan rapsakka! Tarjoa tätä herkkua suolakurkkujen ja majoneesin kera.

 

 

Takuuvarma leffailtojen hitti, tai vierastarjoiluun!

 

Teemu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s