Viisi suosikkia blogeista ja viisi tv:n kokkiohjelmista – haaste

Sain äskettäin blogimaailmani ensimmäisen haasteen Musta mutta valkoinen – blogin Heliltä. Kiitoksia! 🙂

Aivan mahtavaa saada niin hienoa palautetta, nyt uskallan pikkuhiljaa jo ajatella että intohimoni ruokaan OIKEASTI heijastuisi tästä blogistani!! Miten hienoa!

Haasteeseen tarttuminen vasta hankalaa taas onkin, katsokaas kun en paljon blogeja seuraa, lueskelen satunnaisia päivityksiä kun sattuu mielenkiintoisia reseptejä löytymään. Muutamia blogeja olen seurannut toisaalta vuosia jo, mutta ne taas eivät ole tämän haasteen tehtävänannon mukaisia, eli sellaisia joissa olisi alle 200 lukijaa/kävijää…jotain. No, olkoot. Laitan ne silti tänne. 🙂

Ennemmin voisin julistaa haasteen, että mitkä viisi ruokaan liittyvää televisio-ohjelmaa ovat tai on sinulle tärkeimpiä ja insipiroivimpia? Laita oma vastauksesi kommentteihin, tai laita tämä omaan blogiisi!! 🙂

Vastaan itse kysymykseen, mutta tässä ensin blogit satunnais-järjestyksessä. Näitä ei ole kuin neljä valitettavasti. Monia mainitsemisen arvoisia toki olisi.

 

1. Perjantairesepti. Olen tilannut jo vuosia perjantaireseptiä, taisi olla ensimmäinen oikea blogi, johon tutustuin netissä. Rehellistä suomalaista ruokaa ja loistavia tarinoita!

2. Perjantaikokki. Holmenin Petri kirjoitti aiemmin perjantaireseptiä. Vuosien varrelta olen saanut paljon hyviä ideoita Peteltä ja mikä ehkä tärkeintä, idean alkaa pitämään omaa blogia! 🙂

3. Chef Santeri. Ainut uusi tuttavuus tässä listassa. Loistavia kerrontoja ravintoloista ja ruokakulttuurista. Eipä ihan joka päivä pääse lukemaan esim. arviota Nomasta kuvien kanssa!

4. Molekyyligastronomia. Nykyajan gastronomian raamattu. Kiitos Anu Hopialle, nyt tiedämme PALJON enemmän ruuasta ja tiedämme tieteellisen tarkasti, miksi jotkut asiat toimivat keittiössä niinkuin ne toimivat. Suosittelen ehdottomasti lukemaan! Vai eikö muka kiinnosta, miten tehdään esim. täydelliset ranskanperunat?! Sitähän minäkin. 😀

 

Television inspiroivimmat:

 

1. Huippukokki lähtee maalle. Vau. Siis vau. Reseptiikka on sellaista ilotulitusta, ettei sarjan alati toistuva käsikirjoitus juonenkulkuineen haittaa yhtään. Chef Lynn on laittanut uusiksi monet käsitykseni siitä, MITÄ ON HYVÄ RUOKA. Ja aito intohimo paistaa raaka-aineisiin ja ruuan tekoon!! Mahtava ohjelma!

2. Parrakkaat motoristit. Harmi ettei tule uusintana. Varmaan historian hauskimmat kokit, jotka eivät lopulta edes olleet oikeita kokkeja, vaan BBC:n työntekijöitä joilla vaan sattui olemaan aikaa, älyttömästi intoa ja äääääääärimmäisen hauskaa tehdä ohjelmaa!! 🙂 Reseptejä on tullut ahkerasti laitettua talteen, käsittämättömiä helmiä, mm. OIKEA kebab ja kuinka se tehdään. Ohje on nyt tallessa, heti kun löydän sen metrisen metalliseipään, lammasta isoina kiekkoina, ison tulipesän ja ne kaikki vielä yhdessä. Ehkä joku päivä.

3. Kuuluisat kuppilat. Ei reseptejä, sitäkin enemmän ruokakulttuuria Amerikasta. Paljon ideoita, tästä sarjasta on saanut alkunsa mm. pulled pork – leivät ja monet muut bbq-herkut. Nam! Sunnuntaipäivien nälänsynnyttäjä.

4. Top chef. Loistava katsaus ammattiosaamiseen. Olen katsonut sekä suomen että amerikan top chefiä, helmenä joukossa oli amerikan top chef masters, jossa oli sitä jotakin.

5. Näin teet ranskalaista ruokaa. Peruskattaus ehkä monipuolisimpaan ja maittavimpaan ruokakulttuuriin. Paljon ideoita, paljon ohjeita, liian vähän aikaa….

 

Tässäpä näitä ohjeita, ennakkopommina voisin julistaa uutisen, että pitsapäivä on tulossa blogiin tällä viikolla!

Kyllä, vuosien haeskelun ja kokeilun tuloksena..*kröhöm..*: TÄYDELLINEN PITSA. Piste. Ei vähempää, ei enempää. Jos luulit, että kaikki on kiinni leivinuunista, olit väärässä. Todisteet kuvineen tulossa lähipäivinä!! 🙂

Tässä ennakkoa, olen niin ylpeä ja onnellinen, etten malta olla laittamatta tätä:

 

Loput kuvat ja ohjeet tulossa!

 

Teemu

 

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Viisi suosikkia blogeista ja viisi tv:n kokkiohjelmista – haaste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s