T-Barbeque oli menestys! (+ leivästä kastiketta)

Nyt vasta sain aikaan tehdä postauksen ja jutun koskien Ravintolapäivää 19.5.12. Laitanpa tähän myös samaan syssyyn toukokuun ”Hävikistä herkuksi” – tempaukseen liittyvän ruuan. Mutta ensin ravintolapäivään:

T-Barbeque oli suuri menestys!! Tästä kiitos ei muille, kuin kaikille! 🙂 Varustauduin kotijääkaappini äärirajoja myöten n. 60 annokseen, mikä ei tosin ole kovin paljon, kuten sain huomata. 🙂

Jonoa riitti ravintolaan jo nimittäin klo 14 aika mukavasti:

 

Kyllähän siinä käsi meinasi täristä alkuun. Pikkuhiljaa sitä osasi rentoutua ja koko siitä kahdesta tunnista, jolle tavaraa riitti, muodostui oikein hauska hetki!

Lihat loppuivat tosiaan jo kahden tunnin jälkeen, niin possuleipiin kuin wingseihin. Tärkeintä tietenkin oli saada oma kastike tätä kautta liikenteeseen, missä onnistuin hienosti! Lihat olivat peräisin työpaikastani, eli H-Lihapalveluista.

Facebook  – ryhmä toimii kastikkeen ja Barbeque – kulttuurin puolesta, lisäksi teen tilausten mukaan soosia. Liity mukaan!

Paikalle pääsi myös Jenni  Pikku leijona ja puoli valtakuntaa – blogista, jolle tyrkkäsin matkaan heti kaksi purkkia kastiketta. Tässä hieno arviointi!

Niin tosiaan, vaikuttaa että oma mahtava tuotteeni alkaisi pikkuhiljaa jo päästä ihmisten ulottuville. Tämä jos mikä on hyvä juttu! Lisäksi tapahtuma voimisti entisestään kipinää siitä omasta mahdollisesta ravintolasta, olisi nimittäin mahtavia tuotteita sinne! Tätäkin tässä tosissaan pitää miettiä ja kehitellä. Kaikenlainen apu on tarpeen, jos tiedät mistä sellaista saa niin laita viestiä –  thetki@hotmail.com

Ennen reseptiä vielä pakko hehkuttaa paikallista bändiä, eli Itämaa, jonka paikoitellen amerikka-vaikutteista musiikkia tuli käytyä kuuntelemassa Jyväskylän ”Yläkaupungin yö” – tapahtumassa. Bändin mainio musiikki sopii hyvin ruokani kanssa yhdistettynä, tämähän olisi kuin pieni pala amerikkaa keskellä jääkautta – kylmä ilmasto, lämmin ruoka ja musiikki! Banjo ja BBQ ne yhteen soppii!! 🙂

 

HÄVIKKI – tempaukseen vielä, jotta saadaan ennätyspitkä postaus. Kaverini tekee toisinaan ”poikamiespataa”, nimitys johtuu lähinnä tavasta laittaa pataruokaan kaikkea jääkaapista löytyvää ja oman maun mukaista, silloin kun on perheessä erossa. Innostuin kerran itsekkin tähän, laajensin tätä kulinaarista diversiteettiäni ostamalla VIHDOIN häränhäntää (miksi en aiemmin ole tajunnut kuinka maukasta se on!?), sekä tähän voi hyvinkin käyttää kuivat vaaleat leivät pois.

Suurin ongelma kotitalouksissa on kuulemma vanha leipä ja mihin sen saa käytettyä. No, kannan oman korteni kekoon heittämällä tämän vinkin, eli leivällä voi hyvinkin suurustaa pataruokaa. Heitä padan loppuvaiheessa (pata jossa siis kastikeliemi) sekaan vaaleita leipäviipaleita, niin ne sulavat joukkoon ja suurustavat samalla padan. Kyllähän siitä makua tulee samalla!

 

Poikamies – porterpata häränhännistä

 

500 g naudan lapaa

n. 400g härän häntää (tai 1 kg häntää)

2 sipulia

1 porkkana

2 laakerinlehteä

2 rkl raastettua piparjuurta

2,5 dl demi-glace pohjaa

plo porteria

2 rkl cassista

0,5 dl – soijaa (suolaisuuden mukaan)

persiljaa silputtuna

suolaa + pippuria

 

Kuori ja paloittele pariin osaan sipulit ja porkkana. Leikkaa lapa pariin palaan. Paista öljyssä pannulla kunnon pinnat lihoihin. Lisää pannulle kasvikset ja paista muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja pienellä ripauksella suolaa.

Nosta lihat ja kasvikset kattilaan, lisää pannulle porteri ja kiehauta maut mukaan. Lisää porteri kattilaan, laakerinlehdet ja kastikepohja samoin.

Lisää cassis ja vähän soijaa, kiehauta, laita kansi päälle ja anna muhia rauhassa kannen alla n. Kolme tuntia tai enemmän. 

Nosta lihapalat pois kattilasta ja paloittele ne karkeasti. Siivilöi kattilan liemi ja jatka liemen keittämistä ilman kantta kokoon jonkin aikaa.

Suurusta heittämällä sekaan vaaleita leipäviipaleita muutamia, anna niiden sulaa joukkoon, lisää joukkoon lihat ja lisää soijaa tarvittaessa maun mukaan. Lisää persiljasilppu ja tarjoile esim. pilahvi-riisin kanssa.

 

 

Teemu ja T-Barbeque! 🙂

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “T-Barbeque oli menestys! (+ leivästä kastiketta)

    • Rehellisesti sanottuna, olen kokeillut sitä muutamia kertoja vaihtelevalla menestyksellä, aina se ei tunnu saostavan kastiketta. En osaa sanoa syytä, vaikka aika samanlaista leipää olen käyttänyt. Mutta eipä ne hukkaan mene, sinne joukkoon ne leivät häviävät kuitenkin! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s