Porsaan paahtopaistia ja pannukastiketta

Kuten aiemmin mainitsinkin, niin onhan siinä possussa muutakin kun filee ja kinkku. Nimittäin ERITTÄIN maukkaat paistit myös! Porsaanpaistia ei meinaa löytää enää kaupoista, vaikka luulisi että kysyntää olisi juuri edulliselle, rasvattomalle ja sileälle lihalle, jossa on jopa makuakin. Toisin kuin siinä fileessä, uskallan väittää.

Possuun liitetään epäluuloja, kuten rasva, nahka, luut…no, niissä nyt sattuu olemaan se paras maku, mutta jos haluaa parhaan balanssin makua ilman edellä mainittuja juttuja, niin kokeile sitä paistia, oikeasti.

Porsaan paistit leikataan possun takaa, siitä mitä miellämme yleisesti kinkuksi. Siitä saadaan sisäpaisti, paahto – ja ulkopaisti, kuten naudastakin. Sisäpaisti on erittäin pehmeä, mutta muutkin paistit ovat todella pehmeitä ja sileitä. Tässä ulko – ja paahtopaisti:

 

 

Ylempänä on ulkopaisti, josta voidaan leikata tuo ulokkeen omainen kappale pois, joka on nimeltään pyöröpaisti. Siitä tein oikein maukkaan ruuan leikkaamalla sen pieniksi ”pihveiksi” ja paistoin pannulla. Maukasta!

Paahtopaistin voi paistaa kokonaisena, tässä yksinkertainen ohje.

 

Porsaan paahtopaisti

 

1 – 1,5 kg paahtopaisti

suolaa, pippuria

 

-Paista pannulla pinnat paistiin, lisää suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa 90 asteessa n. 3,5 – 4h, kunnes sisälämpö näyttää 67 astetta. Peitä foliolla ja anna vetäytyä n. tunti.

Tarjoa esim. salaatin kera.

 

 

Melkein kaikelle paistettavalle lihalle voi tehdä yksinkertaisen, mutta erittäin maukkaan kastikkeen pannulla.Tämä toimii vaikka tekisit lihaa uunissa, nappaa vaan pannulle muutamia ruokalusikallisia paistolientä ja mausta alla olevilla tarpeilla, niin johan tulee hyvää!! 🙂

 

Pannukastike lihalle

 

pannun paistoliemi

1 – 2 tl hyvää sinappia

0,5  – 0,75 dl punaviinietikkaa

1 – 1,5 rkl sokeria

ripaus pippuria ja suolaa

(0,5 tl worchesterhirekastiketta, 1 rkl sipulimurskaa)

 

Kun olet paistanut lihat pannulla, niin jätä pannu paistoliemineen (olettaen että sitä on sellanen 2rkl – 0,5 dl) levylle keskilämpöön. Lisää pannulle viinietikka, anna kiehahtaa, lisää sinappi, sokeri ja wors.kastike + sipuli, jos sellaista käytät – ilmankin tulee kyllä maukasta.

Paista hieman siirappimaiseksi kastike, maista ja lisää ripaus suolaa ja pippuria jos tarpeen. Lisää lihoille ja tarjoile.

 

 

 

Teemu

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s