Ruokaa kirjallisuusklassikoista: Viisikoiden inkivääriolut

Innostuin kovasti taannoisesta teemastani kirjallisuusklassikoiden ruokien parissa, joten ajattelin jatkaa tätä mahtavuutta. Theban ankka oli kova juttu, nyt ajattelin vähän kevyemmilllä aiheilla mennä.

Olen aina pitänyt lukemisesta, ja usein kirjoissa (ja sarjakuvisssa) törmää mitä herkullisimpiin ruokiin. Yllä mainittu Theban ankka Sinuhe egyptiläisen ajalta oli jotain aivan mahtavaa. Toiveena jatkossa (enemmänkin haaveissa) olisi päästä paistamaan kokonaista villisikaa vartaassa Asterix – sarjakuvien mukaisesti, sekä päästä muiden notkuvien pöytien ääreen mitä niissä aina on.

Noh, Enid Blytonin ”Viisikko” sarja on kirjallisuushistorian suuri klassikko, jonka jokaisen osan olen lukenut kyllä. Monen muun sarjan ohella. Kirjoista jäi kyllä hyvin mieleen vuosien takaakin mahtavat piiraat, leivät, ja tietenkin inkivääriolut. Tähän inkivääriolueeseen törmäsin sattumalta AVA:n ”Market kitchen” ohjelmassa, jossa valmistettiin tälläistä juomaa ja mainittiin sen olevan samanlaista mitä lapsuuden suosikkikirjoissa. Vau! 🙂

Noh, ihan alkuun, olutta tämä ei ole. Tässä ei ole kuin muutama aine, eikä tätä käytetä. Juoma on aika lähellä simaa, sekä sopii juotavaksi jääteen sijaan ja sopii juomaksi esim. amerikkalaiselle chilipadalle mainiosti, jonka ohjeen laitan myöhemmin.

Voit myös valmistaa todella herkullisia voileipiä oheen, tässä muutamia aiemmin tehtyjä voileipäohjeita, jotka voisivat olla suoraan ko. kirjoista.

Possuleivät voileipägrillistä

Erilaisia voileipäherkkuja

 

Inkivääriolut Viisikon tapaan

 

250 g sokeria (miel. fariinisokeria) 

n. 3 cm pala inkivääriä

4 dl kuumaa vettä

1 sitruunan mehu + pieni tl raast. kuorta

 

Raasta inkivääri kuorineen karkeasti. Raasta myös hieman sitruunan kuorta.

Lämmitä vesi kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Lisää veden joukkoon sokeri ja raastettu inkivääri + sitr. kuori. Sekoita kunnes sokeri sulaa joukkoon.

Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon sitruunan mehu. Sekoita, siivilöi juoma ja jäähdytä.

Seoksesta tulee aika tiivistemäistä, jota jatketaan nauttimista varten vedellä tai vissyllä. Säilytä juoma jääkaapissa.

 

Nauttimista varten lisää soda streameriin olutseosta n. 3-4 dl, kuitenkin selvästi alle puolen välin nestemäärästä. Lisää päälle loput vettä nestemäärästä. HUOM! Hapota KEVYESTI, eli paina hiilihappoa sekaan vain muutaman kerran! Et halua nimitt. luututa puolta keittiötä ja lattiaa, kuten allekirjoittanut – juoma kuohuaa herkästi.

Mikäli et omista soda streameria, niin maustamaton hiilihappovesi ajaa saman asian. Muista lisätä vettä enemmän mitä olutseosta.
Lisää jäitä ja nauti! 🙂

Teemu

Mainokset

4 thoughts on “Ruokaa kirjallisuusklassikoista: Viisikoiden inkivääriolut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s