Helpon hurmaavat sieniraviolit ranskalaisittain

Sieniraviolit ovat ruoka, joita olen muutaman kerran tehnyt tällä ohjeella. Nopeita ja maukkaita, sekä niillä aikoinaan hurmasin entisen tyttöystäväni – nykyisen vaimoni! 🙂

Aina ei tarvita monia raaka-aineita, sekä näin kotona ei tarvitse ”kikkailla” niin paljon esillepanon suhteen, joten tässä optimaalisin raaka-aine – hinta – helppous – maku -yhdistelmä. Yleensä raviolit suljetaan ja näin ollen näpräämisessä menee aikansa. Mutta kuka sanoi, ettei raviolia voi muodostaa laittamalla kahta pastalevyä päällekkäin?! Etuna tässä on paitsi nopeus, myös täytteen reilu määrä suhteessa pastaan.

Alun perin ohje on LIV:n ”Näin teet ranskalaista ruokaa” ohjelmasta, joten syyttäkää telkkaria, mikäli pasta on mielestänne väärä. 🙂 Koska tähän tulee pastaa, sekä tilliä, niin aivan vakuuttunut en ehkä ole ruuan ranskalaisuudesta. Noh, ehkä ruskea voi, eli ranskalaisittain ”pähkinävoi”, antaa tälle vivahteen tonne Gallian suuntaan. Kuka tietää.

Muutama loistava juju tässä on: pastat ovat todella helppo tehdä, kun ei tarvitse väkertää niistä oikeita ravioleja, kastikkeen suurustaminen parmesanilla on syntisen maukasta, sekä päälle tuleva kastike ruskeasta voista antaa näille aivan taivaallisen maun!

Tässä oma versioni avocadopastasta, eli hurmaamispastasta! 🙂

 

Sieniraviolit ranskalaisittain

 

raviolit (taikinasta tulee 8 pitkää, n. 45cm pituista levyä)

300g durum-jauhoja

3 munaa

loraus oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

(kurkumaa väriksi)

 

sienitäyte

pannullinen sekasieniä, tatteja, herkkusieniä, kantarellejä…

pari kynttä valkosipulia silputtuna

1-2 dl kanalientä (miel. fondista tai itse keitettyä)

vajaa puntti tilliä silputtuna (sieniin, sekä raviolin päälle)

pari rkl persiljaa silputtuna

puolikas parmesani raastettuna (kastikkeeseen ja raviolin päälle)

pippuria
lopuksi: iso nokare voita kattilassa ruskistettuna

 

Aloita pastasta. Lisää jauhoihin muut aineet. Sekoita kunnolla. Vaivaa jauhoitetulla pöydällä n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja silkkistä. Laita kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Silppua ja raasta sillä välin muut ainekset.

Ota pasta jääkaapista ja vaivaa sitä muutama minuutti lisää pöydällä. Tässä vaiheessa voit laittaa puolet taikinasta pakkaseen, koska puolikkaasta tulee jo neljä pitkää levyä, jotka riittävät hyvin neljälle syöjälle alkuruuaksi. Mikäli haluat pääruokana tarjoilla näitä, niin tee kaikki pasta levyiksi, ja tee sienitäytettä n. kaksi kertaa enemmän.

Jaa puolikas taikina neljään osaan, painele kutakin osaa litteämmäksi, ja aloita suurimmalla väljyydellä pastakoneella tekemään pitkää levyä. Aseta pastakonetta aina pienemmälle, sopiva paksuus on n. 7 tai 8, kun ohuin asetus on 9. Voit myös kaulimella tehdä saman. Aseta valmiit pastalevyt jauhoitetulle alustalle, älä aseta päällekkäin levyjä, paitsi jos jauhotat ne kunnolla.

Anna pastan levähtää ja laita jo iso kattila reilusti suolalla maustettua vettä kiehumaan. Vesi saa kiehua hiljalleen vaikka koko ajan, koska pasta kypsennetään aivan viimeiksi, silloin ei ei kannata odotella enää veden kiehumista.

Täytettä varten lämmitä hieman oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota sieniä jonkin aikaa, kunnes niistä on haihtunut enin neste. Älä käytä täyttä lämpöä paistoon.

Lisää pannulle valkosipuli ja pippuria sienille, paistele muutama minuutti lisää, lorauta pannulle kanaliemi ja anna hautua muutamia minuutteja kokoon. Lisää nokare voita, sekä tilli ja persilja joukkoon, sekä raastettua parmesania kourallinen. Laske hieman lämpöä ja anna juuston sulaa joukkoon, kastikkeen samalla saostuen.

Jätä pannu levylle pienimmälle lämmölle, jottei juusto jähmety. Laita voi pieneen kattilaan ja anna sen ruskistua. Älä polta! Kattilan pohjaan tulee ruskeita pilkkuja, tämä on normaalia. Tässä vaiheessa nosta kattila pois levyltä, ettei voi savua ja pala.

Tässä vaiheessa tulee olla siis kattilallinen vettä kiehuvana, sekä sienitäyte lämpimänä pannulla + ruskistettua voita toisessa kattilassa.
Leikkaa pastalevyt halutun kokoisiksi, esim. kolmeen osaan ja laita puolet kiehumaan suolalla maustettuun veteen (riippuen kattilan koosta, liian täyteen ei tule laittaa). Keitä n. kaksi minuuttia ja nosta pois (keittoaika alkaa siitä kun laitat pastat kattilaan, kiehui vesi laittamisen jälkeen tai ei). Valuta siivilässä pastat ja aseta jokaiselle lautaselle levy. Laita levylle sienitäytettä, päälle toinen levy. Ripottele päälle raastettua parmesania, hieman tillisilppua, sekä pari teelusikallista ruskeaa voita. Tarjoile.

Itse en raaskinut leikata levyjen reunoja siistimmäksi, joten kuva ei kaunein mahdollinen ole annoksesta. Voit siistiä reunat tasaisiksi jos haluat.

Tuorepastaa ei ole montaa kertaa tullut tehtyä, kuten kuvassa näkyy. Mutta tärkeintä tietenkin on maku! 🙂

 

Teemu

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Helpon hurmaavat sieniraviolit ranskalaisittain

  1. Todellako kypsennät pastan ennen täyttämistä? En ole itse ravioleja valmistanut, mutta aina tuntuu ohje olevan ,että raviolit kootaan ja vasta sitten keitetään.

    • Vuosia sitten kokeilin tätä, ohje oli jostain ranskalaisesta ohjelmasta.
      Sikäli ei pitäisi olla välilä, keittääkö pastan ensin, koska voihan sen täyttää kypsänäkin. Italialaisia ravioleja nämä ei siis ole. Äärimmäisen maukkaita ovat kuitenkin! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s