Konjakki – kermakastike ja pari muuta helppoa ohjetta

Näinkin tosiaan voi siis käydä. Kun tekee ruokaa paljon, tulee paljon ohjeita ja kuvia siinä sivussa. Toisinaan jotkut ohjeista ovat sellaisia hyväksi koettuja, helppoja juttuja, jotka helpottavat ruuan tekoa, mutta niistä ei yksistään tunnu olevan vielä ohjeeksi. Vaikeasti selitetty. 🙂

Tarkoitan, etten laita mielelläni ”liian helppoja” ohjeita tänne, koska haluan helponkin ohjeen ympärille jotain muuta. Kolme ainesosaa ei vielä muodosta ruokaohjetta!

Selailin tässä aikani kuluksi kuviani, ja huomasin että aika lailla niitäkin on kertynyt, samoin reseptejä. Positiivinen ongelma! 🙂 Voisin siis julkaista tässä muutaman kuvan ja ohjeen, jotka ovat todella helppoja & hienoja. (ainakin omasta mielestäni ihan siistejä kuvia ollakseen kännykällä otettuja)

Otsikossa mainittu kastike on varmaan helppouden ja maukkuuden akselilla optimaalisin. Kastike voidaan tehdä totta kai huolella alusta asti, käyttää kunnon lientä liemijuureksineen ja vaikka mitä, mutta jos tarvitsee tehdä juhlava kastike nopeasti, niin tämä on aivan uskomattoman mahtava kastike siihen. Sopii hyvin varsinkin kunnon naudan fileelle ja pihville.

Konjakki – kermakastike pihville

(kahdelle pihville reilummin, tai neljälle sopivasti)

2 pihviä maun mukaan paistettuna / grillattuna + kevyesti suolattu ja pippuroitu
kastike:

1 dl kermaa 

1 rkl soijaa

1 rkl konjakkia

Paista pihvit normaalisti pannulla. Nosta pihvit pois ja lorauta pannulle kerma. Anna kuohua muutaman minuutin keskilämmöllä.

Lisäää pannulle soija ja konjakki, anna hautua kokoon jonkin aikaa, kunnes kastike paksuuntuu. Levitä lautaselle kastiketta, siihen pihvi päälle ja vielä lusikallinen pihvin päälle. Tarjoile mieleisesi lisäkkeen kanssa. Todella hyvää ja täyteläistä!

Toinen aivan törkeän maukas kikka, jota olen käyttänyt saaristolaisleivällä ja voileipäkakuissa, on savulohimajoneesi.

Eli, tee ensin määrästä riippuen 1-3 munan majoneesi, johon sekoitat teelusikallisen – pari rkl sitruunamehua ja sokeria.

Sekoita majoneesiin sormin riivittyä savulohta. (riivi lohi, ettei sinne jää ruotoja). Mausta tarvittaessa ripauksella vielä suolaa ja pippuria. Tahnaan voi sekoittaa tietenkin sipulia, yrttejä, tai mitä vain maun mukaan.

Laitan tänne vielä muutaman ruokakuvan, joita olen aiemmin napsinut, mutta en ole saanut ohjetta (vielä) tänne. Appelsiini-ankasta laitan ohjeen, kunhan joku päivä saan tehtyä sitä uudelleen.

Paistetut sitrukset ovat aivan uskomattoman hieno juttu muuten! Suomessa kun sitrushedelmät ovat täysin puoliraakoja kaupassa, eivätkä juuri kypsy kotonakaan mukavan makeaksi, niin tässä oiva konsti saada makeutta hedelmiin ja mehut ulos helposti.

Eli, nakkaa pannulle pieni loraus oliiviöljyä. Puolita käyttämäsi appelsiini, limet tai sitruunat ja aseta halkaisupinta pannulle pystyyn. Paista keskilämmöllä n. 10 min, tarkista välillä ettei pinta mene mustaksi ja laske lämpöä tarpeen mukaan. Tuloksena on kunnon ruskettunut sitrus, josta puristamalla irtoaa helposti mehut ja mehu on suht makea. Aivan loistava lisä grilliruokiin, kalalle ja kanalle!

Tässä esim. yksi hyvä ruoka, jolle paistettu sitruuna antaa loistavan säväyksen, broilerin rintaa punakaalipedillä ja paprikasalsalla:


Toinen sitrus-pohjainen ruoka, eli appelsiini-ankka:


Jep, tässä muutamia juttuja, jotka itse olen havainnut hyväksi. Toivottavasti näistä on hyötyä myös muille! 🙂

Teemu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s