Meksikolaiset suklaakorvapuustit

Vielä muutamia kuukausia aiemmin ilakoin uudesta työstäni lihakaupassa, mutta nyt se on menneen talven lumia se. En siitä spekuloi sen enempää, vaan enemmin ilakoin mitä mahdollisuuksia sellainenkin työn päättyminen voi tuoda. Joskus silmien avaamiseen tarvitaan sopiva sysäys. Itselleni taisi tapahtua juuri sellainen.

Bloginihan perustuu paitsi hyvälle ruualle, niin myös oman tuotteeni, T-BBQ kastikkeen ympärille. Tämä tuote on ollut niin kysytty, että olen joutunut miettimään yrityksen perustamista sitä varten jo pitkän aikaa. Nyt kun viimein sain siihen ajan puolesta mahdollisuuden, sekä TE-toimiston kautta vinkin, niin päätin aloittaa ”Ideasta yrittäjäksi” kurssin. Nyt on kaksi viikkoa takana, enkä ole katunut yhtään. On outoa ja samalla niin mahtavaa, kuinka paljon yrittäjyyteen halutaan satsata. Huh. Tiedän kyllä, että yrittäjä on lopulta yksin ja vastaa kaikesta, mutta taustatuen merkitys on myös valtava. Sitä tukea olen saanut jo nyt paljon, joten voin luottavaisin mielen jatkaa kohti tätä omaa unelmaani, eli elättää itseni myymällä omaa ideaani, eli tuotettani. Mikäs olisikaan sen mahtavampaa! 🙂

Onhan tässä monta mutkaa ennen sitä, mutta tälläisen eteen jaksaa ja haluaa nähdä todella vaivaa.

Mutta päivälehtiin vielä. Olen aiemminkin toki seikkaillut paikallislehdissä tuotteeni kanssa ja tänään tämä toistui. Eli kannattaa tsekata 30.11.12 lehti, niin tiedät kuinka T-BBQ on valloittanut Keski-Suomen rokkipiirejä! 🙂

Melkein yhtä makealle kuin hieno huomio maistuu myös nämä meksikolaiset suklaa-korvapuustit. Ajattelin leipoa ensin tavallisia korvapuusteja, mutta koska en tyydy monastikaan tavalliseen ratkaisuun ruuan saralla, niin päätin tehdä väliin suklaatäytteen. Lopulta kävi niin, että itse täyte olikin parempi mitä varsinaiset pullat! Tästähän voi kehitellä vaikka jouluksi tryffeleitä, pienellä muokkauksella tosin. Mutta asiaan.

Meksikolaiset suklaa-korvapuustit

Korvapuustin perusohje kannattaa hakea vaikka tästä. Ohjeella ei niinkään väliä, pääasia on että teet normaalin korvapuustitaikinan.

Suklaatäyte (riittää kahdelle levylle korvapuusteja, eli n. 40 pullaa)

n. 5 dl suklaapaloja (tummaa suklaata)

2 rkl hunajaa

3 rkl kanelia

2,5 dl tummaa sokeria (fariini)

2,5 dl voita

6 rkl maitoa

n. 2 dl murskattuja suolapähkinöitä (miel. paahdettuja ja suolattuja manteleita)

-Mittaa kaikki aineet mikronkestävään astiaan. Anna sulaa mikrossa täydellä teholla, tarkista välillä ja sekoita. HUOM! Aineiden sulatus kannattaa tehdä vasta kun olet kaulinnut pullataikinan levyksi. Sulatus ei kestä kauan, mutta seos alkaa jähmettyä aika pian ja alkaa olla vaikeasti levitettävä tämän jälkeen. Tarvittaessa tee täyte kahdessa erässä, jos teet kaksi levyä.

sukl.puustin teko

Kääri rullalle ja leikkaa rulla paloiksi. Anna palojen kohota ohjeen mukaisesti pellillä. Paista ohjeen mukaisesti. Itselläni pullat pääsivät liian isoiksi ja täyttivät liiankin tehokkaasti pellin.

meks.sukl.pullat

Kuten mainitsinkin, niin täyte tässä oli lopulta parasta. Tämä täyte toimii kyllä hienona vaihteluna tavallisiin korvapuusteihin.

meks.korvapuusti

Teemu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s