Ei-niin painavaa perjantaita (asiat on, minä en)

Eli kevyemmin mennään näin viikonlopun kunniaksi! 🙂

Vaikuttaa muuten viimein siltä, että viralliset terveyssuositukset ovat hävinneet rasvasodan. Ja oli muuten aikakin. Monissa viitteissä, blogeissa ja keskusteluissa on sitkeästi jo vuosia tuotu esiin terveellisen, eli kovan eläinrasvan suotuisat vaikutukset ihmiseen, eikä suotta. Sillä olo on USKOMATON. Vaikeaa sitä on todentaa näin blogin välityksellä, mutta paras asiantuntija siitä kertomaan on todellakin oma vaimoni. Mietin miksi olo on niin ”zen” nykyään, pienet asiat eivät suututa, eivätkä melkein isommatkaan. Asioista, joista olen hermoillut ennen enemmän, eivät enää hetkauta. Mikä tähän johtaa? Yksinkertaista, olemme unohtaneet vanhan tosiasian, eli oikea rasva tuo tyydytystä ihmiselle. Eläimen rasvassa on lukematon määrä ihmiselle tärkeitä ravinteita, mutta se tuo myös luonnollisen hyvänolontunteen, eli ihminen alkaa erittää seratoniinia, kuten masennuslääkkeissä konsanaan.

Väite: Onko rasvaton ruokavalio yhdessä sokerin syönnin kanssa johtanut kasvavaan väkivalta – ja masennusongelmiin? Väitän, että on ja ei. Kokeile pari viikkoa olla ilman sokeria, syö joka aterialla muutamaa kovaa rasvaa (laardia, läskiä, kermaa, smetanaa, rasvaisia maitotuotteita, voita…) ja huomaat eron. Oikeasti.

Kirja, joka kannattaa lukea aivan jokaisen, on Sally Fallonin ”Nourishing Traditions”. Kirja on aivan uskomaton, sillä se todella ei jätä arvailun varaan, miksi jokin asia on kuten on ravinnossamme. Tärkein sanoma siinäkin on kuitenkin tämä, eli tutki itse asioita, sekä selvitä mikä sopii itsellesi ja mikä ei. Monta myyttiä se avaa, sekä valoittaa miksi meidät on tarkoituksella tehty sairaaksi. Vai luuletko oikeasti, että uskomattoman suuri ja rikas prosessointiteollisuus luopuisi noin vain toiminnastaan?

Olen saanut hiljalleen palautteita koskien uutta ruokavaliotani ja elämänmuutosta. Suurin osa pelkkää positiivistä muilta, jotka ovat saaneet avun, mutta myös epäilevyyttä. Kyky kyseenalaistaa on tärkeä ominaisuus. Ei voi tehdä kuten naapuri tekee, jollei se sovi itselleen. Usein viitataan siihen, että kasvissyöntikulttuureissa eletään hyvin ja terveesti. Tämä onkin totta, mutta unohdetaan, että esim. japanissa enemmän kovaa rasvaa käyttävät elävät vielä pidempään, sekä siellä syödään esim. kanaa ja possua jossain määrin. (sian rasvaa ja sisäelimiä, ei pelkkää filettä). Lisäksi euroopassa on melkein yhtä pitkäikäisiä ihmisiä ollut paikka paikoin, jotka ovat eläneet hyvin suurella määrää eläinrasvaa, puhumattakaan nyt eskimoista!

Tuloksiin:

Rauhallisuuteni, sekä ylimääräisen suolan jättäminen on vaikuttanut positiivisesti verenpaineeseen. Se on laskenut normaalille tasolle, eli nyt n. 132 / 88, varsinkin alapaine on laskenut parempaan.

Vyötärön ympärys on laskenut n. 6cm, eli on vielä muutaman sentin päässä normaalina pidetystä rajasta. Tähän vaikuttaa totta kai syödyt kalorit versus kulutetut kalorit. Tässä ei ole epäselvää. Kyse onkin täysin siitä, mitä syö. Rasvattomat tuotteet ja salaatti tekee vihaiseksi vanhan sanonnan mukaan, mikä pitää täysin paikkansa. Sokeria tekee mieli, voi että kun olisi viikonloppu ja voisi suoda itselleen sen suklaapatukan/jäätelön tämän ”kärvistelyn” keskellä. Onko tuttua? Ainakin itselleni OLI. Nimittäin, vaikket sitä uskoisi, niin moni muukin on tämän todella huomannut, kun syöt oikeaa, rasvaista ruokaa, ei tee mieli makeaa. Olen huvikseni, en siis makeanhimosta, tehnyt pari kertaa kookosrasvassa paistettuja banaaninviipaleita ja pähkinöitä hunajalla maustettuna. Maukasta, mutta silti ei tee mieli kovasti. Eikä enää oikeastaan edes ylimakeaksi jalostettuja appelsiinejä tai vastaavia. Hapankaali smetanalla sitä vastoin maistuu taivaalliselta.

Paino: Tänään 86 kg. Tämän kehitys onkin ollut aika jännä. Alkuun tippui se 2kg ekalla viikolla. Tämän jälkeen melkein kaksi viikkoa paino ei tuntunut liikkuvan mihinkään suuntaan. Vasta kun älysin kuunnella omaa kylläisyyttäni ja hivenen pienentää annoksia, niin paino tippui lisää. Kärvistelemättä, syömällä kuin ruhtinas, liikkumatta tuntikaupalla, koska ”vain näin voi saavuttaa jotain”. Meidät on niin aivopesty välttämään rasvaa, että melkein pelottaa.

Sain loistavan palautteen muuten koskien kasvirasvaa. Olen nimittäin unohtanut ne melkein tyystin! 🙂 Ei niissä mitään vikaa ole, nautin siemenistä, kokojyväviljoista, avokadoista ja pienissä määrin esim. avokadoöljystä kyllä. Niissä on erittäin tärkeitä ravinteita ja kannattaa pitää perusruokavaliossa. Jätä NYT VIIMEISTÄÄN pois margariinit, kevytlevitteet, sekä rypsi – ja rapsiöljy. (kevyttuotteet muutenkin, sekä prosessoitu ruoka) Niillä ei tee mitään. Kaikki tarvittavan saa muualta paremmin ja luonnonmukaisemmin.

Onko luomu kallista?

Kun aloin panostaa kunnon lihaan ja luomuun, eli ostan harvakseltaan oikeaa luomunautaa, sekä mahdollisuuksien mukaan kaiken luomuna, en ole huomannut rahaa menevän yhtään enempää. Sillä kun turhat herkut jää hyllyyn tarpeettomana, sekä lihaa syö vähemmän, niin ei siinä ole ongelmia. Lisäksi esim. viiliä ja jugurttia voi tehdä kotona helposti, samoin hapankaalia. Joten ei ole kallista.

Pari sanaa vielä kolestrolista

Tästä luettuani en voi enää palata takaisin meille valehdeltuihin asioihin. Kolestrolin tehtävä on suojella ihmistä, ei tappaa. Stressi nostaa luonnollisesti kolestrolia, koska elimistö haluaa tuolloin suojella ihmistä. Ja muuten: Usein anorektikoilla on kolestroli koholla, joten sano vielä kerran, että kolestrolia nostaa ruokavalio!!! Kun ihminen siirtyy nykyiseen suositukseen, eli erittäin haitalliseen, rasvattomaan kasvisöljyruokaan, niin tällöin verisuonten rakenne muuttuu ja arvot laskevat tämän myötä. Tämä on väliaikaista, kun se taas nousee, niin alkaa se jumalaton tenttaus ja lyttäys tyyliin ”mitä sitä onkaan tullut syötyä”! Keinotekoinen kolestrolin lasku taas lääkkeillä aiheuttaa monenlaisia sairauksia, joka taas nostaa lääkebisnestä pörssissä että humina käy. Eli luota hyvään oloon ja kunnolliseen perusruokavalioon.

Tässäpä nämä tärkeimmät, palataan taas muutoksen äärelle ensi viikolla! 🙂

 

Teemu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s