Kuukauden yhteenveto ”dieetistäni”

Tänään tuli siis kuluneeksi kuukausi siitä, kun aloitin uuden elämäni. Ja miltä se on maistunut? Kiitos, enemmän kuin hyvältä! 🙂

Aloin oikein tosissani pohtimaan, että mikä tässä kulttuurissamme mättää. Lopputuloksena voin sanoa: Oikea, kunnon ruoka puuttuu. Enkä nyt hehkuta karppausta, kolestrolia ja kovaa rasvaa, tai mitään muutakaan yksittäistä asiaa, vaan kokonaisuudessaan. Väitin ennen, että pidän enemmän suolaisesta ruuasta, kuten moni muukin. Paskapuhetta. Vähän kun mietin enemmän asiaa, tajusin kuinka naurettava väite se olikaan. Viikonloppuisin join limsaa, söin jäätelöä, jälkiruokia ja karkkeja. Ja sokeri ei tee riippuvuutta muka?! Tasan tarkkaan tekee.

Olen nyt ollut kuukauden syömättä karkkia, suklaata, tai muuta teollista makeaa. Ainoastaan omaa bbq-kastiketta olen syönyt toisinaan, sekä hunajalla makeuttanut teetä joskus. Eihän se sokeri sentään niin vaarallista ole, kunhan tietää miten siitä pääsee eroon ja miten sitä ei tee mieli. Tähän auttaa joko todella hurja tahdonvoima, tai sitten täysirasvainen kunnon ruoka.

IMG_2537Kuvassa raakamaitoon tehty juusto. Tätä lisää! Raakamaito on tietty riski juustonvalmistuksessa, mutta siitähän juustoa on tehty kautta aikojen, joten en tajua miksi se olisi niin suuri ongelma nytkään. Raakamaidon eduista puhutaan aivan liian vähän.

Sen voin sanoa, että kun alkuun menin kauppaan, tuntui kuin olisi mennyt aivan vieraaseen paikkaan. Tutkin kaikkia hyllyjä kriittisesti, uusin silmin ja totesin että suurin osa on aivan hyödytöntä, teollista jalostetta. Eihän ihmiset nyt voi kuolla, jos ei juuri nyt tällä hetkellä, tässä kaupassa ole sitä thaimaalaista jalostetta. Eihän? Olemme liian tottuneet saamaan aina juuri sitä mitä haluamme, joten emme osaa arvostaa ehkä kunnolla paikallista, tuoretta sesongin raaka-ainetta. Jollei kaupassa ole oikeaa kalaa, silloin en tee kalasoppaa. Sillä selvä. Kalan takia menenkin oikeaan kalakauppaan. Miksi pitää kaikki saada aina yhdestä paikkaa?

Kauppalasku

Tästä muuten tulee aina keskustelua, sekä siitä olenkin jo aiemmin maininnut. Ainakaan meillä ei ole kauppalasku kasvanut. Keittiössä menee vähän enemmän aikaa, siinä kaikki oikeastaan mitä muutoksiin tulee. Luomutuotteet maksavat toki enemmän, mutta kun malttaa pitää reseptiikan oikeana ja yksinkertaisena raaka-ainetta hyväillen, sekä tekee itse esim. maito – ja hapankasvistuotteita itse, niin säästää paljon rahaa. Ja niin, tiesitkö että voit syödä vähemmän, kun otat ruuasta irti enemmän? Esimerkkinä vaikka kalakeitto, johon käytät itse keitettyä kalalientä, tuoretta kalaa, täysmaitoa, kermaa ja kasviksia. Kun syöt tätä hapankaalin kanssa, niin voisin väittää että saat uskomattoman paljon vitamiineja ja ravinteita. Suositukset kasvisten, leivän ja muun suhteen ovat aivan hulluja, mutta kyse on juuri tästä asiasta. Ruokamme on niin ravinneköyhää, että sitä joudutaan paikkaamaan syömällä paljon vaikka mitä, sekä lisäravinteilla. Eihän siinä voi olla järkeä!

Vanhoja ruokaohjeitamme on arvosteltu todella paljon, eikä mikään ihmekään. Eihän ne voi vaan maistua miltään, jos ne tehdään käyttämällä rasvattomia maitotuotteita, sekä valmiisiin liemiin ja prosessoituun lihaan. Olen löytänyt uudelleen vanhat, oivat reseptimme ja nauttinut kuin viimeistä päivää. Miten hyvää!!

Kalorit ja energia

Juu, täysrasvaisten tuotteiden hivenen suurempi kalorimäärä on säikyttänyt kaikki lehtiä lukeneet ja laihdutusohjelmia katsoneet. Viimeistään siinä vaiheessa, kun avokado on ”pahis”, kun se on niin rasvainen, niin pitäisi kellot lyödä ja lujaa. Silloin ei tavoitella kenenkään terveyttä tai hyvinvointia enää. Syön siis joka päivä hyvin, eikä tee mieli herkkuja, joten on tasainen ja tasapainoinen olo. Tätä en olisi ennen uskonut millään.

Laihduttamiseen liittyvät ohjelmat ne pahoja onkin. Siis jo sen rehkimisen takia. En ikinä pystyisi sellaiseen. Olen jopa hieman vähentänyt liikkumista, kun olo on ollut niin hyvä ja rento, eikä viikonlopun mässäilyn jälkeen ole huono omatunto. Hienoa!

Tuloksia

Vaikka tämä onkin se ehkä ei-kiinnostavin asia mielestäni, niin tiedän että haluatte tietää! 🙂

Eli: Verenpaine on laskenut hyvälle tasolle. Tähän eittämättä on vaikuttanut kk ilman alkoholia, mutta täytyy tällä rauhallisuudella ja hyvällä ololla olla merkitystä myös.

Vyötärönympärys on laskenut 5 cm. Paino on laskenut 3 kg, joten en kyllä valita. Painosta täytyy sanoa vielä, olen aiemmin ollut joitain kertoja ”tipattomalla”, ja niinä kertoina paino ei ole joko laskenut yhtään, tai ehkä kilon. Ylipäätään laihdutus on ollut aina yhtä tuskaa ennen, kas kun se sokerinhimo on ollut niin kova. Kun oikein on nälkä, niin tulee helposti napostelua ja makeaa ahmittua. Eipä enää.

Mutta nyt lakkaan jauhamasta tästä kovasta rasvasta ja muusta, sillä eihän tätä kukaan voi uskoa, jollei itse kokeile ja ota selvää. Niin, nythän saan tietysti palautetta siitä, kuinka joku syö niitä rasvattomia tuotteita, sekä sokeria, eikä ole paino-ongelmaa tai mitään. Tähän totean: Hyvä niin. Ei minullakaan enää ole ongelmia ruuan tai muun suhteen.

Testaa mikä itsellesi sopii, löydä tasapaino, mutta uskalla AINA kyseenalaistaa viralliset tahot ja varsinkin mainostajat.

Mitä tapahtuu blogille? Sitä en vielä tiedä. Paljon muutoksia tähän on tullut ja luulen niitä tulevan vielä lisää. Julkaisen varmaan jatkossa ruokaohjeita, sekä lisää tuloksia itseni suhteen. Tottakai tulee juttuja omasta lapsukaisestani, eli T-BBQ tuotteista. 🙂

 

Teemu

 

Mainokset

6 thoughts on “Kuukauden yhteenveto ”dieetistäni”

 1. Mielenkiintoista, itse olen myös ollut sokerittomalla tammikuulla, painoa tuskin putosi (en ole punninnut) ja kerran söin kakkua (hautajaisissa) muuten en mitään sokeria, jos hedelmiä ei lasketa.
  Vieläkin joka yö näen unta karkista, sokerista ja suklaasta. Että tosiaan riippuvuutta se sokeri tuntuu tekevän.
  en ole varma jatkosta.

 2. Muutos jo yksinään piristää! Kokemuksesta olen huomannut, että paino ja kroppa toimivat hyvin loogisesti: Jos syö vähemmän kuin kuluttaa, paino vähenee. Kun sisäänotto ja kulutus on tasapainossa, kroppa käyttää energian normaaliin kulutukseen ja, jos kuntoilee, itsensä tehostamiseen. Jos syö enemmän kuin kuluttaa, ruoan ylimääräinen energia varastoituu rasvaksi. Ei rakettitiedettä, ihminen on eläin.

  Istumatyöläinen ei voi lihomatta syödä kahta pihviä ja kasaa perunaa päivässä, ellei vietä koko aikaa duunin jälkeen hiki pinnassa. Pari levyä suklaata jouluviikolla muun hyvän lisäksi näkyy kenen tahansa ulkomuodossa heti, koska sokerista saatava nopea energia ei kulu mihinkään, joten keho varastoi sen odottamaan ankeampia aikoja. Ihminen on eläin, jonka evoluutiohistoria menee melkein pari miljoonaa vuotta taaksepäin.

  Ns. viralliset terveyssuositukset ovat keskiarvojen ja vanhojen tutkimusten tulosta. Keskiarvot ovat kuitenkin ison otannan laskennallisia keskiarvoja ja vanhoja tutkimustuloksia kumotaan vuosittain, eli suositukset laahaavat pitkään uusimman tiedon perässä. Terveysalan tutkijoiden oppiriidat ja vastakkainasettelut ovat vielä oma lukunsa. Oman kehon kuuntelulla pärjää erittäin pitkälle – jos tuntuu hyvältä, yleensä asiat on hyvin. Jos ei, niin jotain pitää tehdä.

  Ihminen on eläin. Parin miljoonan vuoden ajan eläminen metsästäjä-keräilijänä luonnossa, päiväntasaajan seudulla ja (siihen nähden vain) tuhansien vuosien maanviljely ja karjanhoito on ne jutut, joihin tämän eläimen energian käyttö perustuu. Viimeisen 50 vuoden aikana tapahtunut ruoan teollistuminen ja rajoittamaton saatavuus ovat sellaisia asioita, mihin ihminen lajina ei ole mitenkään voinut vielä tottua.

  Onnea oikean, luonnollisen ruoan tiellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s