Lähteitä, blogeja, tutkimuksia ja korjauksia

Nyt alkaa siis ”ensimmäinen” viikko uudesta elämästäni. Tammikuu oli aikalailla hakemista ja seuraamista, nyt ajattelin keskittyä enemmän oikeaan tietoon ja ruokaan. Tipaton loppui siinä samalla ja nyt huomaa senkin. On pakko alkaa keskittymään myös alkoholissa enemmän laatuun – ei määrään. Olo on nimittäin aika kipeä ja huono. Jotenkin on niin tottunut jo hyvään oloon, joten ei huvita pilata sitä enää. Tälläinen ruokavalio olisi pitänyt omaksua jo aikoja sitten. Mutta näin sitä vaan ollaan terveysvalistuksen ja markkinoinnin uhreja, valitettavasti.

Kuten otsikosta mainitsin, niin nyt on aika laittaa tänne erilaisia lähteitä. Alla palaute lukijalta. Erittäin hyvin todettu, vastaavanlaista tulee usein vastaan monissa yhteyksissä.

”Ns. viralliset terveyssuositukset ovat keskiarvojen ja vanhojen tutkimusten tulosta. Keskiarvot ovat kuitenkin ison otannan laskennallisia keskiarvoja ja vanhoja tutkimustuloksia kumotaan vuosittain, eli suositukset laahaavat pitkään uusimman tiedon perässä. Terveysalan tutkijoiden oppiriidat ja vastakkainasettelut ovat vielä oma lukunsa. Oman kehon kuuntelulla pärjää erittäin pitkälle – jos tuntuu hyvältä, yleensä asiat on hyvin. Jos ei, niin jotain pitää tehdä.

Ihminen on eläin. Parin miljoonan vuoden ajan eläminen metsästäjä-keräilijänä luonnossa, päiväntasaajan seudulla ja (siihen nähden vain) tuhansien vuosien maanviljely ja karjanhoito on ne jutut, joihin tämän eläimen energian käyttö perustuu. Viimeisen 50 vuoden aikana tapahtunut ruoan teollistuminen ja rajoittamaton saatavuus ovat sellaisia asioita, mihin ihminen lajina ei ole mitenkään voinut vielä tottua.”

Meidän tulisi palata yksi hyppäys taaksepäin ja ohittaa tämän prosessoidun ruuan aika, samoin tehotuotannon. Kyse EI OLE palaamisesta siis ajassa taaksepäin, vaan enemmän kyseessä on ajatus siitä, mitä voisimme saavuttaa kestävällä, luonnonmukaisella tuotannolla nykypäivän kehittynein menetelmin. On monia tutkimuksia, jotka ovat todentaneet esim. luomutuotannon olevan jopa tuottoisampaa mitä tehoviljely.

Ongelma tässä kaikessa on aina raha. Luonnollinen ruoka kiinnostaa lähestulkoon vain kuluttajia. Prosessointi, lisäaine, kemikaali – ja suurtuotantoteollisuus ovat niin valtaisia rahoineen, ettei kukaan jää puolustamaan aitoa, käsittelemätöntä raaka-ainetta. Näin kärjistetysti sanoen.

Mitä tulee kansanterveyteen, niin alla on Heikkilän blogista lainaus. Siitä voi saada jonkinlaista käsitystä siitä, missä mennään. Tähän vielä lainaus osakeyhtiölain ensimmäisestä kohdasta. Se on myös kaiken a  ja o. Se kuuluu näin: ”Osakeyhtiön tarkoitus on tuottaa voittoa sen omistajille”.

Kun puhutaan miljardeista, niin voi olla vaikea uskoa, että ensimmäisenä tulee mieleen terveys. Sillä jos lääketeollisuus tekisi ihmiset täysin terveiksi, ei ne tarvitsisi lääkkeitä. Mikään yritys ei todellakaan halua tehdä itsestään tarpeetonta. En nyt halua masentaa ketään tälläisillä ”vainoharhoilla”, mutta mieti vielä. Oikeaa tietoa ja tutkimusta toki löytyy, älä siis usko kaikkea valtamedian uutisvirtaa.

Hyvä huomio: Mistä tietää, etteivät alla olevat linkkini ole myös sitä väärää tietoa? Se tulee kyllä mieleen. En ole lääkäri, ravitsemustietäilijä, sen enempää kuin kemistikään. Ongelma vaan on se, kun suuret elintarvikejätit tilaavat tutkimuksia yliopistoilta, eli ostaa niitä. Tällöin ei voi tulla kysymykseen puolueeton tutkimus.

Maatamme pidetään nyt oikein ”ihmemaana”, kiitos rasvattoman ja suolattoman ravinnon. Sodan jälkeen koko eurooppaa riivasi suuri kuolleisuus ja erilaiset sairaudet, sekä kansanterveys nousi kohisten pikuhiljaa toipuessamme sen jälkeen – joka puolella eurooppaa. Suomessa sitä vastoin ollaan nyt vaan entistä sairaampia, kiitos margariinin ja muun teollisen moskan. Joten en oikein luota ”ammattilaisten” mielipiteisiin tai tutkimuksiin.

Kukaan ei ole maksanut näistä päivityksistä, tietoja olen kerännyt monista lähteistä. Ja kun seuraa kuinka monta eri mielipidettä löytyy näiltä ammattilaisilta, niin on hyvin vaikea luottaa muuhun kuin oman vointinsa kuunteluun.

Korjaan muuten yhden asian, eli suolan. Mainitsin aiemmin verenpaineeni laskeneen hyvälle tasolle. Arvelin sen johtuvan suolan vähentämisestä. Eipä johdu. Palasin takaisin normaalin suolan kulutukseen, eikä ole mitään eroa. Siirryin käyttämään puhdasta Himalajan suolaa, en halua prosessoitua suolaa enää. Alla lisää tietoa muuten suolasta.

Eli siis suolainen, rasvainen ruoka on hyväksi.

Yritän laittaa tänne lisää ohjeita, kuinka tehdä esim. laardia ja hapankaalia. Alla olevista löytyy ohjeita, mutta voisin laittaa omat kuvat ja omat kokemukset niistä. Tiesitkö, että laardin tekemisestä haetaan todella paljon tietoa tällä hetkellä? Loistavaa ainetta se onkin!

Oikeaa tutkimusta

 

Miksi rypsiöljy(kin) on vaarallista?

http://www.anttiheikkila.com/blogi/miksi_en_kayta_rypsioljya/

http://www.westonaprice.org/basics/myths-a-truths-about-nutrition

Mitä vikaa margariinissä?

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html?spref=fb

Suolasta ja suola-myytistä

http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/salt-and-our-health

Sydänsairaudet ja kolestroli:

http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2012/October/Cholesterol-Myth-What-Really-Causes-Heart-Disease/

Lääketehtaiden bisneksestä

http://www.anttiheikkila.com/blogi/kolesterolihypea/

GMO-varoitus!!

http://nsnbc.me/2012/12/24/cancer-of-corruption-seeds-of-destruction-the-monsanto-gmo-whitewash/

 

Oikeaa ruokaa

Tee itse: hapankaali

http://unmistakablyfood.com/how-to-make-sauerkraut/

Ruisleipää hapanjuureen

Terveellistä ja hyvää gheetä, intialaista kirkastettu voita.

Kuinka päästä alkuun kohti oikeaa ruokaa?

 

Blogeja:

Antti Heikkilä

Real Food Suomi

Unmistakablyfood

Cheeseslave

Weston Price Foundation

Homemade Mommy

 

 

Teemu

 

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Lähteitä, blogeja, tutkimuksia ja korjauksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s