Mittasuhteita ja yrittäjyydestä

Ruokamessut lähenevät kovaa vauhtia, eli 23-24.3.13 on itselläni näytön paikka. Yritän kuumeisesti miettiä kaikkea mahdollista, kuten mainostekstejä, vaatetusta…kaikkea mahdollista. Usein sellaiset asiat tuntuvat olevan itsestään selvyyksiä, kun katselee ”firman” tyyppejä tilaisuuksissa ja messuilla. Vaan eipä ole.

Tilasin lisäksi 500 purkkia, jotka tulisi saada täyteen ennen messuja. Huh!

Nimitin alun perin omat T-BBQ kastikkeeni juuri Barbecue – kastikkeiksi. Kuulosti kivalta ja nimi antoi sellaista hauskaa grillausvakuuttavuutta. Mutta nyt kun tarkemmin mietitään, niin tässä maassa grillikausi kestää hyvällä säkällä n. kaksi kuukautta, jollei sada lunta. Joten mitä lopulta tuo BBQ tarkoittaa tavalliselle kuluttajalle?

Niinpä ristin nyt yrittäjäkurssilla tuotteeni T * Mun Kastikkeeksi, hauska sanaleikki ja erottuu ainakin, tai voi jopa jäädä mieleen. Ongelmana katsokaas on juuri tämä, eli kuinka tavoittaa tuotteen ”sielu” niin, että se myös välittyy ostajalle? Muutoinkin, mietittäessä mielikuvia, markkinointia, tai melkein mitä vain, tulee aina vastaan yrittäjän oma näkemys ja vastuu. On todella hankala miettiä asioita, joihin ei ole selvää vastausta. Lukuja voi aina pyöritellä, mutta aineettomat asiat ovat vain omassa fiiliksessä kiinni. Sillä tuotteen ja yrityksen tulee olla yrittäjän näköinen.

Juuri nuo aineettomat asiat taitavat olla niitä vaikeimpia, mutta myös mielenkiintoisempia! 🙂

Lupailin aiemmin jo tuloksia uudesta elämästäni siirryttyäni oikeaan ruokaa – eli juuri siihen, mitä olemme syöneet ennen tehotuotannon ja prosessoinnin alkua. Ja tämä onkin enemmän kuin mielenkiintoista!

Paitsi, kuten olen jo niin monta kertaa maininnut, että syön hyvin joka päivä, niin oikea ruoka myös vaikuttaa monella eri tapaa kehoomme.

Eräs ”omituisin” seikka on fakta, että vaikka paino on jäänyt nyt tuonne 86kg korville, niin silti vyötärönympärys on tippunut 6cm alkuajasta ja on nyt 103cm! Silminnähden turvotus on kadonnut ja näytän (kuulemma) hoikemmalta. Teen muutamana päivänä pari toistoa vatsalihasliikkeitä, mutta silti. Tämä alkaa pahasti näyttää siltä, että nykyinen suositus = 5 x vko punttisalia ja rasvaton ruoka on yhtä kuin kidutusta, jos kerta rasva palaa syömällä kovaa eläinrasvaa.

Nimittäin juuri kova rasva, eli laardi, voi, kerma…tai vaikka kookosrasva, niin auttaa elimistöä saamaan enemmän irti ravinnosta, pitää kylläisenä ja hyvällä mielellä. Koska juuri nälän tunne, ruuan annostelu ja kylläisyys ovat aivan eri luokkaa nyt. Vatsa tulee täyteen helpommin, kylläisyys kestää pitkään, makeannälkä on tiessään…olen siis aivan eri ihminen nyt! Verensokerin heitoista johtuva ärtyneisyys on tiessään, sekä nyt mennään jo monetta viikkoa alemmalla verenpaineella mitä ennen. Nyt näyttää paineet 125 / 85, ennen ne olivat yli 130 / 90-93. Sydämen tykytykset ja vatsavaivat alkavat olla historiaa. En olisi ikinä uskonut!

Onko kasviöljy ja sokeri todella niin hyväksi? Pienissä määrin oikea, hyvälaatuinen kasviöljy voi antaa lisäravinnetta, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sydämen hyvinvoinnin kanssa. Kannattaa tutusta lisää sellaiseen yhteisöön, kun Weston Price Foundation.

Kyseessä on non-profit järjestö, joka antaa tietoa oikeasta ravitsemuksesta, perustuen pitkiin tutkimuksiin ympäri maailmaa, sekä perustajan, Weston Pricen havainnointeihin ja tutkimuksiin alkuperäiskansojen parissa. Säätiö ei anna minkäänlaisia suosituksia kaikille soveltuvasta, universaalista ruokavaliosta, vaan ennemmin kertoo asiat kuten ne ovat, sekä mitä ihmisten kannattaa huomioida omassa ympäristössään ja ruokavaliossaan. Suositukset eivät juuri tue mitenkään prosessointiteollisuutta, joten voi arvata ettei mainostajia liiemmin ole. 🙂 Siksi asiat ja tieto kulkevat suusta suuhun, tai hyvinkin näin netin välityksellä. Lisätietoa yhdistyksestä kannattaa kysellä!

IMG_2658

thetki@hotmail.com

Seuraavaksi voisi olla taas resepti paikallaan, joten hyvää alkuviikkoa!

Teemu

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Mittasuhteita ja yrittäjyydestä

 1. Hyvä Teemu, olen itsekin ruokafani – joskin alan ammattilainen. Nykyisin vaan työ ja tuotos ovat busineksen takia melko etäällä näistä lähtökohdista. Naisena vaistoaa helposti tekstistäsi myös ”kevään” vaikutuksen, mielenkiintoista energiaa ,eikö vaan.
  Kertrud S

  • Hei ja kiitoksia kovasti palautteesta! 🙂
   Valitettavasti juuri näin nykyään tahtoo olla, mitä tulee työhön ja tuotekseen. Toivon jatkossa enemmän perinteisen kotiruuan paluuta ruokalistoille.
   Muuten mielenkiintoista, täällä Jyväskylässä on ollut aurinkoa vain 18 tuntia 2,5 kuukauteen, silti tuntuu kuin aurinko paistaisi – kiitos luonnollisen, ravinteikkaan ruuan!
   Oikein lämmintä kevään jatkoa,
   Teemu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s