Heppamunakas Lähiruokamestareilta T*Mun kastikkeella

Lähiruokamestarit on tullut itselleni jo vakiokaupaksi täällä Jyväskylässä. Kauppa on ollut auki tammikuusta lähtien täällä. Kauppias Mika Venäläinen on ottanut sydämen asiakseen lähiruuan, ja sen kyllä huomaa. Sekä Jyväskylän ja Pieksämäen myymälöissä on paljon paikallisia, loistavia tuotteita esillä. Mika ja Lähiruokamestarit on lisäksi T-Barbequen virallinen yhteistyökumppani, T*Mun kesätomaattikastike löytyy nimittäin myymälän valikoimista.

Näistä valikoimista omiksi suosikeiksini ovat nousseet niin luomumunat, mutta myös esim. Kuvalan possun pekoni, jota ei voi syödä liikaa – lisäaineetonta ja uskomattoman maukasta! Monia hyviä tuotteita löytyy kasviksista, lihoista kuin juustoistakin, joten kannattaa ihmeessä kokeilla. Lihoista lisäksi omaksi suosikiksi on noussut kyllä nyt hevosenliha, niin maukasta se on. Hevosenlihaskandaali nosti ko. lihan suosiota, ja luulen että kysyntä myös nousee. Kuten muussakin lihantuotannossa, niin tässäkin tapauksessa peräänkuulutan mahdollisimman luonnonmukaista ja eettistä kasvatusta. Maku ja ravintoarvot paranevat kun eläimellä on hyvä olla. Siksi ostan pieniltä tuottajilta laadukasta lihaa, silloin kun sitä saa.

Nyt olen herkutellut paitsi hevosenjauhelihalla, niin nyt kokeilin myös palvattua heppaa. Aivan mieletöntä! En kehuisi, jollei asia näin olisi oikeasti. Innostuin tekemään lihasta nopean ja maukkaan munakkaan, jonka viimeistelin tietenkin omalla tuotteella, eli T*Mun kastikkeella. 🙂

Mutta ohje on todella helppo, ainekset saat nopeasti kasaan ja valmistus kestää muutamia minuutteja. Ruuan kaikki aineet saat samasta kaupasta kaiken lisäksi. 🙂

Lähiruokamunakas palvatulla hevosenlihalla, sipulilla, juustolla ja T*Mun kastikkeella

(kahdelle alkupalana, tai yhdelle pääruokana)

munakas:

2 luomumunaa

2 tl vettä

ripaus pippuria ja suolaa

voita paistamiseen

täyte:

1 uusi sipuli varsineen

muutama viipale kovaa juustoa (cheddar, emmental…)

kunnon pala palvattua heppaa

viimeistelyyn muutama rkl T*Mun kastiketta (kesätomaatti, sauna..)

Heppamunakas

Riko munat kulhoon. Lisää suola, pippuri ja vesi. Sekoita tasaiseksi, että keltuaiset hajoavat. Pilko täytteen aineet karkeasti valmiiksi.

Lämmitä voita pienellä paistinpannulla, kunnes voin vaahto alkaa laskeamaan. Kaada munaseos pannulle, laske lämpöä pienelle ja ala vetämään lastalla munaseosta varovasti reunoilta keskelle. Jatka muutama kierros pannun ympäri. Seosta tulisi riittää kuitenkin koko pannulle lopuksi – älä siis vedä seosta liikaa keskelle.

munakkaan teko

munakkaan teko

Lisää tämän jälkeen munakkaalle muutama viipale juustoa, sekä täytteet, mutta lisää nämä vain toiselle puolelle munakasta. (toinen puoli nostetaan myöhemmin kanneksi).

Anna paistua pienellä lämmöllä (2 asteikolla 1-6) n. 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Heiluta pannua varovasti, tarkista irtoaako munakas pannusta. Jollei, niin erittäin varovasti työnnä ohut lasta munakkaan alle, ja kaavi se siitä irti.

Nosta lastalla toinen puoli munakkaasta kanneksi ja anna paistua vielä muutama minuutti.

munakas

Nosta lautaselle ja viimeistele T*Mun kastikkeella ja tarjoile.

IMG_3012

Tämä on perusmunakkaan ohje, voit väliin lisätä mitä vain kypsää kanaa, kalaa, lihaa, tai kasviksia. Viimeistele vain T*Mun kastikkeella lopuksi, niin saat aina maistuvan ruuan! 🙂

Oikein hyvää pikkukauppapäivää!!

Lähiruokamestarit:

Torikeskus, 1. kerros, Jyväskylä.

Avoinna: Arkisin 10 – 17.30, la 10 – 14.

Pieksämäki: 9.30 – 17, la 10 – 14.

http://www.lahiruokamestarit.fi/

 

Teemu

 

Mainokset

2 thoughts on “Heppamunakas Lähiruokamestareilta T*Mun kastikkeella

  1. Meille tuli pari viikkoo sitte tilaisuus ostaa lähipollea pakasteeseen – jauheena. Mitähän siitä vois tehdä, kysyy nimim. koskaan hevosjauhelihaa valmistamaton kokki. Ja muuten, kylkiäisenä tuli pala palvia – oli sairAAN hyvää!
    P.s. Vasta löysin sun blogin, kiitos, tosi mielenkiintoista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s