Kanaa T*mun omenaisella kastikkeella

Syksyn maistuva uutuustuote on ehdottomasti T*mun omenainen kinkkukastike. Pyrin aina hyödyntämään mahdollisimman paljon paikallisia tai kotimaisia raaka-aineita, siksi valitsin tähän kastikkeeseen Simolan luomuomena – tilan laadukkaat omenat.

Aina kun ihmisten kanssa jutustelen maistajaisissa, esitän kastikkeen olevan ehdoton joulukinkulle, mutta soveltuvan hyvin myös makkaralla tai kanalle. Makkaralle?! Kyllä vaan, kastikkeessa kun on mukana mm. sinappia, niin kyllä se hyvin käy. Ja niin, mitä muuta possu kaipaa kun omenaa, hunajaa ja sinappia? 🙂

T*mun kastikkeiden verkkokauppa osoitteessa tbbq.fi

T*mun omenainen kinkkukastike

T*mun omenainen kinkkukastike

 

Tässä mainio ohje, jonka kehittelin taannoin. Löysin viimein kaupasta Pajuniemen luomukanaa (ei broileria siis), ja päätin tälle testata tuota kastikettani. Osta siis luomua ja kokeile tätä esim. viikonloppuna!

Luomukanaa T*mun omenaisella kastikkeella

1 luomukana (tai broileri, mutta huomioi sille lyhyempi kypsennysaika)

maustetahna:

1 prk T*mun omenaista kinkkukastiketta (säästä 1/3 viimeistelyyn!)

n. 2-3cm pala kuorittua ja raastettua piparjuurta omenakanatäyte

2 kynttä valkosipulia silputtuna

suolaa, valkopippuria

haudutusliemi:

n. 2 dl omenasiideriä (kuivaa, esim. Satokauden Omenasiideri)

1 pnt rakuunaa (varsiosa, säästä n. puolet viimeistelyyn!)

1 pnt persiljaa (varsiosa, säästä n. puolet viimeistelyyn!)  omenakanaliemi

ripaus suolaa

kasvikset:

1 luomupaprika

1 varsi selleriä

1 sipuli

lopuksi:

loput rakuunasta ja persiljasta

smetanaa n. 2 rkl

T*mun omenaista kastiketta

Aloita kanasta. Kuivaa kana talouspaperilla ulko – ja sisäpuolelta. Lämmitä uuni +200 asteeseen. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään, HUOM! Säästä n. kolmasosa omenakastikkeesta viimeistelyyn. Hiero kanan pintaan ja sisälle tahnaa. Nosta kana uunivuokaan ja laita uuniin.

T*mun omenainen kastike

T*mun omenainen kastike

Anna kanan paahtua ensin n. puolisen tuntia ja laske lämpö tämän jälkeen 150 asteeseen. Nosta kana uunista ja lisää haudutusliemen aineet mukaan. Peitä kana foliolla tai kannella ja jatka hauduttamista vielä n. 3 tuntia. (broilerilla kestää n. tunti).

N. puoli tuntia ennen tarjoilua lisää haudutusnesteeseen pilkotut kasvikset. Jatku hauduttamasti vielä loppuun asti, kunnes liha irtoaa helposti ja kasvikset ovat kypsiä. Nosta kana pois ja paloittele tarjolle, lisää haudustuskasviksia ja tarjoa vielä esim. lisänä riisiä tai muuta lisäkettä.

Lisää haudutusnesteeseen vielä loput yrtit ja smetana + omenainen kastike, sekä mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarjoa kastikkeena. Vinkki! Jos neste on kovin juoksevaa, suurusta liemi esim. perunajauhoilla, maizenalla tai vehnäjauho+voi suuruksella.

Luomukana omenakastikkeella

Oikein hyvää viikoloppua!

 

Teemu

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s