Tee itse: maukasta BBQ – ruokaa kerrostalo-oloissa by T-BBQ / T*mun kastikkeet

Lähtökohta niin thetki blogilleni, kuin T-Barbeque yritykselle on ollut vaatimattomuus. Hommat ovat lähteneet liikkeelle 100% luovuudesta, kun ei ole ollut erilaisia tiloja, laitteita, raaka-aineita ym.

Ja itse asiassa, ne ovat myös ne syyt, MIKSI koko blogin ja yrityksen perustin, koska juuri vaatimattomista oloista ovat lähteneet monet loistavat asiat, kuten vaikka oikea BBQ – ruoka, monet ruokakulttuurit ylipäätään, sekä monet monet luovat asiat.

Tässä yksi esimerkki, kuinka savustaa ja grillata erittäin maukkaita ribsejä ja lihaa aivan vaatimattomissa kerrostalo-oloissa. HUOM! tietenkään nämä eivät vastaa täysin aidossa savustimessa ja puugrillissä valmistettuja bbq-ruokia, mutta rehellisesti sanoen, kysehän on tekniikasta, savusta ja lämmöstä, joten en epäröisi yhtään näitä ruokia tarjota kelle vain! 🙂 Kokeile!

Savustetut ja grillatut ribsit by T-BBQ / T*mun kastikkeet

(kahdelle)

2 – 4 puolitettua ribsiriviä     

Tee-savustuseos T-BBQ

Tee-savustuseos T-BBQ

R*IBS mausteseosta

1 pss T-BBQ tee-savustusseosta

Hiiligrillli lihoille

viimeistelyyn mieleistä T*mun kastiketta

Aloita lihojen maustamisella. Ripottele molemmin puolin ribseille R*IBS mausteseosta ja anna maustua vartti – puolisen tuntia. (kuvassa myös testissä härän häntiä, toimivat myös hyvin!)

IMG_4056

Savusta paketin ohjeen mukaisesti lihoihin hieno savun maku vokkipannulla.

IMG_4054

Savustuksen jälkeen nosta lihat uuniin kypsennysastiaan 125 asteeseen, peitä foliolla ja anna hautua 2,5 – 3h. Kokeillessa luut alkavat hivenen jo irtoamaan toisistaan.

Lämmitä hiilet grillissä, HUOMIOI TURVALLISUUS! Parvekkeella saa grillita jopa hiiligrillillä lain mukaan. Tästä antaisin vinkin, että esim. naudan pihvit mediumiksi paistettuna eivät juuri savuta, kuten myöskään eivät tälläiset jo kypsennetyt lihat. Paljon savua syntyy jos grillaat esim. kanansiipiä, kypsäksi paistettavia pihvejä, tai esim. raakamakkaroita, paitsi jos esikypsennät ne ja grillaat niihin vain pinnat. Jos ongelmia syntyy naapureiden suhteen, niin sähkögrilli ainakin on varmempi. Kysy asiasta, jos olet epätietoinen, älä aiheuta vaaraa kenellekkään.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1399088301215

Hiiligrillistä sen verran, että IKINÄ siihen ei tarvitse sytytysnestettä laittaa. Koskaan. Sytytä hiilet esim. sytytyspaloilla, ne palavat sen aikaa, että hiilet alkavat jo hiillostua. Tämän jälkeen veivaa grilliin ilmaa sanomalehdellä, pahvilla tms. oikein kunnolla, niin hiillos alkaa syntymään kyllä. Älä käytä myöskään mitään papereita tai muuta, mistä irtoaa kipinöitä.

Eli kun ribsit ovat nostettu uunista, ja grillissä kunnon hiillos, niin ei muuta kun ribsit ritilälle paistumaan. Käännä kun pinnat saavat väriä, jonka jälkeen penslaa vaikka pullasudilla T*mun kastiketta päälle. Käännä ja toista penslaus toiselle puolelle.

Ribsejä T-BBQ

Ribsejä T-BBQ

Nosta ribsit pois ja tarjoa vaikka coleslawn tai perunasalaatin kera.

Näin helppoa on tehdä älyttömän hyvää BBQ-  ruokaa ihan vaatimattomissa oloissakin! 🙂

Teemu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s