Kuulumisia ja Hakamaan karitsapastaa

Huomasin kauhukseni, että viimeisin blogipäivitykseni on toukokuulta. Huh. Kyllä aika vaan rientää vauhdilla. En väitä, etteikö olisi ollut jotain tovia, jossa olisi ehtinyt tänne kirjottelemaan, tai etteikö olisi kaikkia hyviä ruokia, joita laittaa. Kyse enemmän on myös inspiraatiosta kirjoittaa.

Katsokaas, sitä usein sanotaan, että ensimmäinen ihmisen yritys elämässä yleensä vie ajan, rahat, sekä avioliiton, eikä omalla kohdallani tässä ole ollut poikkeusta. Olemme vaimoni kanssa asuneet alkuvuodesta erillään, sekä virallinen ero on vireillä. Asiaan ei liity mitään suurta draamaa, tai muuta, mutta suunnaton helpotus tälläinen asia lopulta on yrittäjälle, kun tosissaan yrittää kaikkensa sen yrityksen eteen. Siksi toiseksi, poikamiehenä on vallan mukavaa. 😀

Edelleenkään en tiedä, mihin suuntaan yritys menee, nyt hommat ovat tasaantuneet sanotaan + – nolla – tilanteeseen, eli kaikki mikä tulee, myös menee. Tuloilla, vaikka myyntiä suht paljon onkin ja ruokakeikkoja toisinaan, niin saa maksettua laskut joten kuten ja joskus. Mitään hankintoja, lomia, festareita, tai muita kuin välttämättömyyksiä ei pysty edes haaveilemaan. SILTI: tilanne on mielestäni aivan fantastinen! Tästä on parempi kuin hyvä jatkaa eteenpäin, sillä jos velkaa ei tule lisää, niin silloin se vähenee. Lisäksi voin alkaa keskittymään tehostamiseen, että tuotantoa saisi lisättyä myynnin ohella. Jossain vaiheessa siinä voi vaikka lantti tai kaksi omaan taskuun vielä päätyä. 🙂

Ohjeeseen. Tapasin taannoin markkinoilla Hakamaan Lammastilan lampurin Maijan, joiden tarinaan tuosta linkistä kannattaa tutustua. Sekä tietysti tilata oivaa karitsan lihaa. Matkaan lähti Hakamaan karitsasäilyke, josta ajattelin kerrankin tehdä aivan oikean pikaruuan. Kyllä. Pikaruoka ilman mitään prosessoitua roskaa. Näin nopeasti se syntyi, sekä yhdessä kattilassa koko hoito. Hakamaan lammassäilyke Tähän ohjeeseen voit varioida aivan mitä tahansa haluat mukaan, pääasia on pyöräyttää kastike blenderissä, tai ajaa se sileäksi vaikka sauvasekoittimella. Itse käytin kuivattuja villiyrttejä, sekä kuivasieniä, mutta voit vallan hyvin käyttää mitä vain yrttiä tähän. Mikä sopii mielestäsi lihalle parhaiten.

Yhden kattilan pikapasta säilykkeestä

1 prk laadukasta säilykelihaa oliiviöljyä tai voita paistoon

 hakam.tarpeet (1 tl PAISTI – mausteseosta)

1 pkt kuutioitua pekonia

1 sipuli pari kynttä valkosipulia

1 tlk Mutti tomaattia

1 dl paseerattua tomaattia

yrttejä (siankärsämö, vuohenputki, nokkonen, persilja, ruohosipuli, basilika…mitä vain löytyy)

kuivattuja sieniä

1 pss tuorepastaa vettä tarvittaessa

(suolaa maun mukaan)

parmesania päälle

Aloita sipuleista. Poista niistä kuori, sekä halkaise sipuli blenderiä varten. Laita kattila lämpenemään levylle. Nakkaa blenderiin sipulit, yrttejä, tomaatti, sekä paseerattu tomaatti. Lisää kulaus oliiviöljyä, sekä hieman vettä. Pyöräytä n. puoli minuuttia, että seoksesta tulee hieman karkea kastike. hakam.lammaspastatarpeet Lisää kattilaan öljyä / voita, sekä PAISTI mausteseos jos käytät lammasta (sopii sille erinomaisesti!), sekä lisää pekoni. Anna pekonin ruskistua, laske lämpöä ja lisää tomaatti-yrttiseos päälle. Säädä lämpö niin, että seos kiehuu hiljalleen. (jos seos on todella paksua, lisää 0,5 – 1dl vettä).

Avaa säilykepurkki ja kaavi seos pois esim. pienellä lusikalla. Lisää liha, sekä kuivasienet / yrtit kastikkeeseen ja sekoittele.

Avaa pastapaketti ja lisää se mukaan kattilaan. Lisää vettä jos seoksesta tulee liian paksua. Anna kiehahtaa n. minuutti, maista pastan kypsyys, sekä maku, lisää suolaa maun mukaan.

Nosta lautaselle ja raasta parmesania päälle. Nauti. Voit lisätä halkaistuja kirsikkatomaatteja koristeeksi mukaan, maistuvat hyvin myös ruuan kanssa. hakamaanpasta Teemu

Mainokset

2 thoughts on “Kuulumisia ja Hakamaan karitsapastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s