Ruuan kanssa somettaminen

Moni onkin jo tottunut siihen, että hienosta ravintola-annoksesta tai kotona erityisen onnistuneesta kokkauksesta räpsäistään kuva puhelimella ja laitetaan muiden hämmästeltäväksi nettiin. Toisinaan joidenkin ihmisten some-kanavalla ei juuri muuta olekaan kuin ruokakuvia.

Kuvia saattelee usein joko resepti tai kuvaus siitä, miltä ruoka maistui. Tällaisia hyvän ruuan ystäviä kutsutaan foodieiksi, joille ruoka on myös harrastus. Ruuasta nautitaan niin maku- kuin näköaistillakin ja ruuan visuaalista olemusta esitellään valokuvilla ja videoilla. Jos haluat mukaan tällaiseen toimintaan, jatka ihmeessä lukemista, sillä keskustelemme tässä artikkelissa siitä, miten ruuan kanssa kannattaa alkaa somettamaan ja miksi juuri ruuan.

Miten pääsen alkuun?

Sinun ei suinkaan tarvitse olla huippukokki tai -valokuvaaja. Tekemällä oppii ja tässä hommassa tärkeintä on intohimo ruokaa kohtaan. Jos haluat pitää muun elämäsi erossa ruokaharrastuksesta, voi olla paikallaan luoda ihan oma kanava ruokaharrastukselle. Sitä kautta voit myös pitää oman henkilöllisyytesi pimennossa, minkä johdosta kanava keskittyy vain ja ainoastaan ruokaan.

Moni älypuhelin ottaa jo parempia kuvia kuin digikamerat, joten kuvausvälineet ovat jo monella tietämättäänkin kunnossa. Kannattaa kuitenkin opetella kuvaamaan puhelimella, jotta tietää, mitä ominaisuuksia siinä on ja miten saa mahdollisimman hyvän kuvan.

Mikäli tarkoitus on pitää blogia tai vlogia (videoblogia) kannattaa myös panostaa tietokoneeseen. Applen laitteet on todettu hyväksi ja niihin on saatavilla erinomaisia editointiohjelmia täysin ilmaiseksi. Applen hinnat saattavat kuitenkin kirpaista, mutta laadukkaan koneen ei tarvitse olla kallis: esimerkiksi macbook 16 löytyy käytettynä ja toimii vallan mainiosti, sillä mResell kunnostaa ostamansa laitteet ja päivittää ne mahdollisimman pitkälle. Hyvällä tietokoneella on mahdollista huolehtia siitä intohimosi ruokaan näkyy kaikilla mahdollisilla kanavilla: YouTubessa, Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa. Vaikka näitä kanavia on totuttu selaamaan puhelimella, niiden takana työskentelevät tahot ylläpitävät niitä kuitenkin usein tietokoneella.

Kun laitteet ovat kunnossa kannattaa työ niiden välillä jakaa siten, että otat kuvat ja videot puhelimella, lataat ne tietokoneelle ja editoit ne julkaisukuntoon koneella. Macbookilla on enemmän vaihtoehtoja ja erilaisia työkaluja täydellisen kuvan luomiseen ja esimerkiksi valotuksen korjaamiseen. Mikäli puhelimesi on myös Applelta, kuvat siirtyvät yhteisen pilvipalvelun kautta lähes suoraan ja langattomasti koneelle ja takaisin puhelimeen.

Miksi juuri ruoka?

Erilaiset ruoka-aiheiset kanavat ovat suosittuja somessa ja niitä tekevät aivan kaikenlaiset ihmiset. Tiesitkö esimerkiksi, että maailman vanhin tubettaja oli 106-vuotias Mastanamma, intialainen isoäiti, joka tähditti YouTube-kanavaansa aina kuolemaansa saakka. Kanavalla tehtiin intialaista ruokaa arkeen ja juhlaan koko perheen voimin.

Ruoka on semmoinen asia, että sitä tarvitsevat kaikki, joten se jos mikä yhdistää ihmisiä. Monissa kulttuuripiireissä on myös melko tavallista, että ruuan esillepanoon kiinnitetään huomiota ja vaikkapa japanilaiset kiinnittävät tähän aivan erityislaatuisesti huomiota. Uutta kieltäkin opiskeltaessa kannattaa panostaa ruokasanastoon, sillä ruuasta tulee aivan takuulla juttua vieraskielisen kesken.

Koska ruoka on niin yleismaailmallista, ei ole ollenkaan ihme, että siitä luodaan niin paljon sisältöä someen. Osittain syy ja seuraus tälle on se, että ihmiset hakevat myös somesta vinkkejä ja inspiraatiota omaan kokkaamiseen. Kun eri kulttuurien anteja yhdistellään, saadaan aikaan niin sanottu fuusioruoka, joka on alati kansainvälistyvässä maailmassa koko ajan vain suositumpaa ja tyypillisempää. Näin ollen jokainen annos on uniikki ja sinulla saattaa olla enemmän annettavaa kuin uskotkaan.

Ruuan kanssa somettaminen
Siirry sivun alkuun
zakra