Hyvä ruoka on tie mielitietyn sydämeen

Syömme joka päivä enemmän tai vähemmän. Se on tärkeä osa meidän elämäämme. Kun on nälkä, pitää saada ruokaa. Yleensä kiireessä tulee syötyä mahdollisimman helpolla tavalla. Monet käyvät lounaalla ravintolassa tai tekevät kotona jotain nopeaa ja helppoa ruokaa. Päivällinen on useimmiten päivän ruokailuista se, johon panostetaan eniten. Mutta aivan hyvin myös muista päivän ruokailuista voi tehdä erityisen kokemuksen. Ruokailusta voi tehdä nautinnon itselle, mutta sillä voi hemmotella myös muita.

Hyvä ruoka voi olla lahja monella eri tavalla. Se voi alkaa jo siitä, kun suunnitellaan, että millaista ruokaa aiotaan tehdä. Jos tämän haluaa olevan lahja, voi lahjan saaja olla mukana kokkailemisessa. Mutta jos hän ei ehdi tai halua olla mukana, voi hän sen sijaan tulla sitten valmiiseen pöytään. Tämän voi tehdä juuri niin kuin parhaaksi nähdään. Kokkaamista voi myös opetella, joten kokematonkin ystävä voi olla mukana ruoanteossa. Tässä alempana lisää erilaisista tavoista nauttia ruokailusta ja siitä miten syöminen ja siihen liittyvät asiat voivat olla mukavia lahjoja.

Hemmottelulahja ystävälle

Mikäs olisi sen herkullisempi ystävänpäivälahja tyttöystävälle tai poikaystävälle kuin maukas ateria? Se voi pitää sisällään jopa kokkaamisen opettelua. Jos on itse siinä mestari, voi lahja olla vaikka jonkin vaikean ruokalajin valmistaminen. Ensin voidaan katsoa netistä erilaisia ohjeita aterioista, joita ystävä haluaisi maistaa. Lahja voi olla myös kokkaamiskurssi, jonne ystävälle voi antaa lahjakortin. Jos halutaan valmiiseen pöytään, voi sekin olla lahja vaikkapa sellainen, jossa ystävä pääsee nauttimaan ruuasta omaan lempiravintolaansa.

Hyvä ruoka tuo hyvän mielen. Jos on yksin ystävänpäivänä, ei silti tarvitse murehtia. Silloin voi katsella herkullisia ohjeita vaikkapa netin tarjonnasta. Kun sieltä löytyy veden kielelle tuovia ohjeita, niitä voi valmistaa myös pelkästään itseään varten itselle vaikkapa juuri ystävänpäivänä. Se voi olla esimerkiksi kolmen ruokalajin illallinen siinä parhaassa eli omassa seurassa. Myös silloin voi samalla opetella uusia ruuanvalmistustekniikoita. Kun sen saa tehdä rauhassa eikä kukaan odottele nälissään aterian valmistumista, voi rauhassa kokeilla jotain täysin uutta.

Lahja hänelle, jolla on jo kaikkea!

On vaikea ostaa lahjaa henkilölle, joka ei oikeastaan tarvitse yhtään mitään. Lahjan hankinta on myös vaikeaa, jos ei tunne kohdetta kunnolla. Jos hankkii jonkin tavaran, pitää tietää tarkoin, että se on kohteelle mieluinen lahja. Jos on saanut hyvän vinkin tai suoran tiedon siitä mitä lahjansaaja haluaa, voi hankkia lahjaksi tavaran tai jonkin tuotteen. Sellainen lahja ei ole silloin kunnon yllätys. Yleensä lahjan halutaan olevan sellainen, että sen saaja saa yllättyä mukavasti siitä, että mitä hänelle on hankittu. Jokainen meistä pitää hyvästä ruuasta. Mutta sitä ei arvaa etukäteen saavansa sellaisen lahjaksi. Vaikka olisi saanut syömiseen liittyvän lahjan ennenkin, sellaisesta voi ilahtua aina uudelleen.

Kun tietää lahjan kohteena olevasta sen, että pitääkö hän itse kokkaamisesta tai istahtamisesta valmiiseen pöytään, on lahjan muotokin selvillä. Kokkaamisesta pitävälle voi jopa hankkia herkkukorin tai valmiita aineksia, joista hän voi itse loihtia haluamiaan herkkuja. Mukaan voi laittaa myös ohjeita erilaisista ruokaohjeista.

Hyvä ruoka on tie mielitietyn sydämeen
Siirry sivun alkuun
zakra